Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
13:17
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Апрель » 9 » Конкурс подовжено на два тижні
23:55
Конкурс подовжено на два тижні

Днями відбулося обговорення ескізів по вшануванні пам`яті загиблих олександрійських воїнів з зони АТО. Так, в Будинку футболу 7- го квітня зібралася поважна комісія спеціалістів району та міста з залученими фахівцями  (художники, дизайнери, архітектори, волонтери, громадські діячі та ЗМІ).

Голова Олександрійської РДА А. Коломійцев сказав:

- Ми тут, щоб обговорити ескізи щодо вшанування пам`яті загиблих земляків, що віддали своє життя  в зоні АТО. Надійшло  29 ескізів.  Вшанування – встановлення пам`ячника загиблим – це  спільний проект: район – місто. Губернатор С.Кузьменко поставив завдання до дня Перемоги  в Кіровограді буде встановлено пам’ятний знак загиблим воїнам АТО.  Зрозуміло, що ми не будемо стояти осторонь. Це буде символ миру і спокою.  Треба почути ваші думки, пропозиції щодо обрання місця встановлення пам’ятного знаку чи меморіалу. Моя думка , щоб цей  пам’ятник уособлював   життєлюбство, світлість,  духовність і величність.  

  Секретар конкурсної комісії Л.Мороз почергово охарактеризувала за описами малюнки -ескізи. З усіх доробків найбільшу увагу заслужили спільний  ескіз братів Олександрових з Нової Праги (учня і студента вишу) – «Воїнам, загиблим в зоні АТО»(солдат прорізаний наскрізь стели), інший – постать  "Святого Гавриїла та Марії" О. Рибачука,  третя робота – «Ця війна змінила багатьох»( бібліотека ім. Д Чижевського).  

Архітектор Т. Поляшенко висловила надію,  що майбутній меморіал повинен стати  світлим  образом,  відповідати добру, він повинен нести  дух вдячності олександрійців.

Головний  архітектор Олександрійського району Ю.Касьяненко  висловив слушну і  важливу пропозицію щодо вибору місця, розташування.  «Пам’ятник повинен кликати людей до себе, притягувати». Треба, щоб розмір вписувався  в обране місце.   

Обрали для  розміщення: сквер біля Будинку відпочинку «Світлопільський», парк Піонерів та пл. Леніна. У сквері біля Палацу урочистих подій буде встановлено пам’ятник засновнику Олександрії козаку Усику.  Площу Леніна міська влада має намір облаштувати як площу відпочинку. У планах – переніс  пам’ятників з неї…

Є.Писаревський, провідний спеціаліст відділу внутрішньої політики  міськради, виказав позицію і побажання міської ради, щодо спільної роботи в цьому напрямку, яка стане військово-патріотичним місцем для молоді. 

До дня Перемоги  будуть встановлені сіті-лайти по пр. Леніна з портретами  героїв АТО. Мама загиблого воїна В.Козенко виказала побажання, щоб пам’ятник  ніс дух переможця, а не смерті.           

Конкурс подовжено ще на два тижні (7 -21 квітня). Ескізи  слід надсилати до офісу  "Радіо великих доріг" ( вул. Луначарського, 10, кім. № 400, готель  "Дружба"), понеділок –п`ятниця, 9.00-17.00.

На наступній нараді, можливо, ми вже будемо мати  справу з тим пам`ятником, який увіковічить загиблих… Стане пересторого для інших, що війна несе смерть.

І.Мельник  

Просмотров: 1455 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]