Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
02:36
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июль » 8 » Коли казки стають реальною дійсністю
15:33
Коли казки стають реальною дійсністю

  Група компаній ТОВ «УкрАгроКом»  славиться  на теренах України своїми  одними з найбільших врожаїв, надоями молока, розвиненою соціальною інфраструктурою  на селі. Спорт, культура, духовний розвиток людини праці – це пріоритетні напрямки діяльності  украгрокомівців.

   У  рамках проекту  «Намалюй  Україну»  понад місяць кропіткою та наполегливою працею наближали сьогоднішній рекорд студенти  спеціальності декоративно-прикладне мистецтво  Олександрійського  училища культури  під керівництвом  викладача  Олександра Жеребила. Петриківським розписом українського орнаменту студенти продемонстрували, що мистецтво – це те, що об’єднує  націю, і кожна людина  може намалювати ту Україну, яку вона хоче бачити, про яку вона мріє. Хтось це робив щоденно кропіткою працею поряд на комплексі, а  хтось – примноженням духовної скарбниці, розписуючи паркан.

 Головним лейтмотивом даного розпису  є  бажання, щоб дане полотно символів стало об’єднавчим для народу, щоб воно дійшло до кожної оселі, до кожної людини.  Здійснити задумане, коли казка стала дійсністю, допомогла  потужна аграрна корпорація, група  компаній «УкрАгроКом, яка своєю  успішною діяльністю  розвиває цілі території, то ж і села справді процвітають, там, де вона працює, бо її багато років очолював, нині народний депутат України А.І.Кузьменко, бззмежно закоханий в Україну,  її величний народ.   

 Ганна Барвінська, випускниця  відділення декоративно прикладного мистецтва  училища культури,  поділилася своїми враженнями від роботи:

- Петриківський розпис прийшов з Дніпропетровщини з селища Петриківка, що символізує  українську самобутність народного  мистецтва. Ми взяли за основу калину. що є центральною фігурою орнаменту.  Фарби дуже високопрофесійні. Стійкі до різноманітних погодних умов. На віка.  Випуклість  стіни  паркану придала малюнку випуклості, витонченості, художній зиск і  привабливість.  Час, проведений у творчості надовго залишиться в моїй пам`яті. Така практика  показала, що той хто хоче змін на краще, хто бажає  краси і  культури, той  її і є творцем сьогодні.

 На  встановлення рекорду  приїхала з Києва головний  адміністратор – контролер рекордів Лана Вєтрова.  Перед початком процедури заміру, відбулася  презентація даного заходу. 

 Голова РДА А.О.Коломійцев у своєму виступі відзначив, що бити рекорди для  «УкрАгроКому»  стало звичною спорою.

- Найвищі врожаї – рекордсмени  украгрокомівці, у  соціальному розвитку села – знову аграрії б`ють рекорди . У досягненні спортивних вершин – рекордсмени ті ж украгрокомівці. Сьогодні прийшла черга і духовного рекорду,  що представлений петриківським  розписом. Цією  подією ми  прославляємо нашу Україну, показуємо свою любов і повагу до неї,  до її славного трудового українського народу, - наголосив  очільник Олександрійщини. 

   Комерційний директор ТОВ «УкрАгроКом» П.Д.Фесюк  відзначив титанічну працю  студентів училища:

- Я вдячний від імені всіх працівників  «УкрАгроКому» 36-ти студентам-художникам, які не рахуючись з часом, майстерно, творчо на протязі місяця розписували паркан МТК «Петриківське молоко».  Цей  високохудожній розпис, що об`єднав  у собі всі кольори життя з символом  калини у центрі орнаменту, став символом об’єднання праці і культури, національної гідності і великої спадщини духовності нашого народу.  Це перший крок до розуміння того, що Україна одна нація, єдиний народ, що має  свою мову, культуру, неперевершене мистецтво. Ми і надалі будемо всіляко  підтримувати творчі ініціативи подібного характеру. Скажу, що попереду нас чекають нові розписи.  А 2-го серпня на день святого Ільї пророка запрошую громадськість Олександрійщини  відвідати Головківку, щоб оцінити розпис храму.    

 Директор училища культури І.М.Баранов розповів, що  ідея виникла обдумано, це був той приклад, коли людина праці і молодь  знайшли шляхи дотику – співпрацю, що об’єднала  разом навколо  головної  ідеї – відтворення духовних начал української нації, що рухає нас  вперед до утвердження гідності.  Подякував керівництво компанії «УкрАгроКом» за довіру  розписати петриківським  орнаментом паркан підприємства.

- Я думаю, що національний рекорд  петриківського розпису сьогодні відбудеться, бо для аграріїв «УкрАгроКому» немає перешкод у встановленні будь-яких  рекордів.

 І ось ті хвилини, коли Лана Вєтрова оголосила по замір довжини петриківського розпису.  Курвіметр чітко відбив позначку в  133 метри - побито попереднійі подібний рекорд  військової бази «Азов».  Доходить до кінця замір – 218, 8 метра. Національний рекорд  з  найдовшого розпису встановлено. Віднині він належить  смт Нова Прага, МТК  «Петриківське молоко»  групи  компаній «УкрАгроКом».

- Щодня ми приймаємо по 10-15 заявок на встановлення  національних рекордів. Якщо минулого року їх було встановлено близько 300. То вже цього року  їх вже втричі більше зафіксовано. Це говорить лише про те наскільки високий патріотичний дух, національна гідність, що проявляється  в серцях нашого народу в часи випробувань.  Ми вдячні  усім, хто став творцем  цього рекорду, хто показав єдність і щиру любов до нашої неньки – України. Думаю, що ще не один рекорд ми зафіксуємо з такими людьми, що вміють  звитяжно працювати і духовно відроджувати життя на селі.

І.Мельник      

Просмотров: 1602 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]