Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
18:55
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Май » 26 » Коли датчани поруч
15:12
Коли датчани поруч

З кожним роком міцнішає дружба з датчанами, які  переймаються долею України, що переживає непрості часи свого існування. Вкотре, а саме 26 травня, як було узгоджено минулого року,  гуманітарний вантаж прибув до Олександрії від данійських друзів з м. Сківе, де мешкає колишній олександрієць М.Кульга. На його прохання відгукнулася благодійна спілка  «Dienesmindes Venner. Друзі Дена» на чолі з  її засновником Dan Dissing  Madsen, голова ради спілки  - Leif Andersen, секретар -  Susanne Lihme  Dienesminde та  касир Karsten Krog. Минулого літа делегація датських друзів вперше відвідали наше місто з гуманітарною допомогою для лікарні та дитячого садочка.

- Відбулася зустріч данійських друзів з міським головою С.К.Цапюком,  на якій було узгоджено  програму  благодійницької допомоги  Олександрії  і не тільки. Данійців цікавить життя глибинки нашої країни – невеликі містечка та селища з метою  налагодження екскурсій з Данії до Олександрії, - відмітив на початку нашої розмови один із координаторів  благодійницького руху «Друзі Дена» С.М.Кульга, відомий в місті волонтер, один із активних помічників у підтримці  нашої армії на Сході країни.  - Так, сьогодні прибув черговий 16- ти тонний вантаж благодійницької допомоги від добрих данійських друзів. Я вдячний Ден Медсену, Ульф Лезбергу та Лайф Андерсону, які  щиросердно надають велику допомогу українському народу. Минулого року була домовленість про допомогу лікарням  у  білизні ( халати, простирадла, ковдри, подушки, матраци, тумбочки, шафи, спеціальні столи, ортопедичні ліжка, крісла,  інвалідні візочки,  різноманітні ходунки, протези, підставки, тренажери  з відновлювальними функціями кінцівок тіла, медичний  інструментарій, бинти, вата…).  Сьогодні цей вантаж та ще багато іншого медичного обладнання прибуло до міста. Більше того, ще в Данії  вантаж був спеціально підібраний:  для дитячих садочків, для ветеранів геріатричного будинку, для  лікарні, для територіального центру по наданню допомоги одиноким малозабезпеченим  верствам населення Олександрії. Вантажу дуже багато, гадаю, що він стане в пригоді і лікарням, і дитсадкам, і терцентру. Багато прибуло спеціальних тренажерів для відновлення функцій руху людини, спецліжок.  3- го червня  делегація в складі біля 20 осіб прибуде до Олександрії, щоб власноруч  вручити гуманітарну допомогу  олександрійським  закладам соціального характеру. Відбудеться чергова зустріч з міським головою, на якій буде детально обговорено питання подальшої співпраці в галузі благодійництва та туризму.

Спілкуючись з Михайлом Кульгою по телефону, який проживає в Данії, але переймається долею своєї малої батьківщини – Олександрії, він передав від  своїх  «Друзів Дена» привіт землякам, наголосивши, що разом з вірними друзями з Данії та олександрійцями «будемо спільно робити добрі справи на благо кращого завтра рідного міста».  

Цього ж дня С.М.Кульга відвіз за призначенням інвалідний візочок  мешканці нашого міста Р.Васильченко. 

І.Мельник

Просмотров: 1671 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]