Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
22:26
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Июль » 18 » «Книжковий світ» на шляху виходу з кризи. Якими шляхами?
10:57
«Книжковий світ» на шляху виходу з кризи. Якими шляхами?

 Р.S. Новий куратор комунальних підприємств, заступник міського голови з економічних питань С.П.Гриценко, коментуючи статтю, наголосив:

- Для того, щоб магазин успішно розвивався треба закуповувати продукцію не через посередників, що знаходяться в Олександрії, а виходити на  видавців. Тоді і ціни будуть задовольняти потреби покупців, бо націнка буде нижчою, бо покупець піде туди, де дешевше. З цього питання  в мене вже була розмова з керівником підприємства, щодо закупок книгопродукції і не тільки.

Минуло понад рік, як рішенням міської ради було об’єднано два комунальні підприємства КП «Книжковий світ» та КП «Світоч книга»  в одне комунальне підприємство. Неоднозначно, що за цей час повинні були відбутися зміни в такому реформуванні. Чи воно було правильним, чи не порушені конституційні права колишніх працівників книготоргівлі...

Ми звернулися до керівника  КП «Книжковий світ» Людмили Остроушко , яка з часу реформування (об’єднання) очолює дане підприємство комунальної власності Олександрії:

- То був надзвичайно складний період нашого становлення. Найбільше  тяжів матеріальний тягар щодо невиплаченої заробітної платні та судових стягнень  по виплатах колишнім працівникам КП «Світоч книга». Минулого місяця вдалося  повністю виплатити понад 20 тис. грн. боргів з заробітної платню. Не маємо податкових боргів перед фіскальними органами. Одну людину з «Світоч книга»  прийнято на роботу в «Книжковий світ».  
- Комунальні підприємства здедільшого завжди збиткові...

-Напрацюванням  колективу став повний розрахунок з усіма  нашими кредиторами:  КП «ТКЕ», КП  «Житлогоспом». Змогли вийти на прибутковий рівень торгівлі, коли мали можливість сплачувати кожного місяця 4-5 тис. грн. за теплопостачання, а також  розраховуватися за тепло попередніх років. Сьогодні залишаються боргові зобов’язання з постачальниками книгопродукції з якими стає складніше працювати.  Передоплата. Придбали,  а вони  далі – ми з вами не працюємо поки не розрахуєтеся за попередній товар.  Але ми шукаємо шляхи пошуку компромісу і знаходимо – стараємося не брати в борг. Відчуваємо свої фінансові можливості  і рівень купівельної спроможності олександрійців.
- Сьогодні прилавки магазину заповнені не лише книгами, а й великим асортиментом канцтоварів…
- Книга - головний товар  магазину, для задоволення читацьких  потреб олександрійців.  Стараємося вчасно і швидко  задовольнити індивідуальні  замовлення на ту чи іншу книгу з вже обговореною ціною.  Кількість відвідувачів та читачів художньої чи спеціальної літератури дещо побільшало. Люди цікавить історія, детективи, пригоди, психологія  та література спеціального спрямування.  Магазин пропонує підручники для навчання, карти, атласи, контурні карти, музичні  інструменти та деталі до них.  У нас широкий асортимент дошкільної спеціальної літератури, який постійно збагачується новою літературою(зошити - прописи, рольові ігри, тестові завдання на розвиток логіки мислення, розмальовки, казки…).  Прилавки магазину розкішні і можуть задовольнити потреби вибагливих покупців.

Лише минулого місяця ми повністю розрахувалися з усіма  судовими витратами і починаємо зараз розширювати асортимент книгопродукції та канцтоварів, як попутного товару, що  постійно користується попитом у покупців.  Успішно діє букіністичний відділ «Від власника до власника»,  де підприємці здають на комісію вживану раніше художню літературу, маючи від цього фінансовий зиск.  Ми на кожній книзі прикріпили цінник товару. У нас можна придбати книги від 1 до 20 грн.  Наш магазин завжди готовий надати повну інформацію по тій чи іншій книзі, якою цікавляться. Для цього ми працюємо в вихідні дні, в святкові, в ярмаркові дні, бо розуміємо, що вільного часу в наших покупців більше, щоб відвідати наш магазин. Колектив складається з «4-х китів» на яких тримається і розвивається наше підприємство. Дружба, взаєморозуміння між працівниками, відповідальність, дисципліна і людяність та повага до людей – головні риси над якими ми працюємо. Нехай не кожен відвідувач залишить магазин з покупкою, але обов’язково він повинен залишити стіни нашої установи  з хорошим настроєм від спілкування з нами.

- Першочергове завдання №1 для директора КП «Книжковий світ»?
- Ми вдячні за розуміння з боку  міської влади, за віру в нас, за  допомогу. Сьогодні першочерговим є перехід від теплопостачання на електричне опалення, що суттєво зменшить комунальні витрати. Розглядаємо питання збільшення заробітної платні.  З оптимізмом дивимося у завтрашній день, коли наші покупці будуть з нами і надалі.

І.Мельник  

Просмотров: 995 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]