Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
23:47
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2013 » Декабрь » 15 » Гідно зберегти Україну
21:08
Гідно зберегти Україну

Олександрійська районна організація Партії регіонів не залишається осторонь політичної кризи, яка сьогодні виникла в суспільстві. Хто на барикадах? Наші люди – українці, підбурювані не підписанням євроінтеграції, вийшли відстоювати  європейський вибір. Не знаючи економіки, реального стану, дуже легко ввести в оману людей. А що буде завтра? Економічний колапс. Де будуть  герої майдану? Будь-яка  влада - обман. Треба відстоювати свої інтереси, але не такою методологією.    

Перебуваючи вчора в Києві, відвідав обидва майдани. Спілкувався з людьми різних політпоглядів.  Вислухав М.Азарова, що влада не розділяємо людей на своїх і чужих. 

- Ми думаємо  за виплату зарплаті пенсій усім, незалежно від поглядів.  Ми не ділимо Україну на захід і схід. Ми повинні відстояти сильні позиції України, як перед Росією так і  перед ЄС.  Тільки тоді нас будуть поважати. 2 роки ми намагаємось відстояти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Ми переплатили тільки за газ за минулі роки 20 млрд доларів, що складає 2/3 пенсійного фонду країни. А хто підписав ці кабальні умови? Всі ми добре знаємо? Чому це не розповідають людям на майдані? Треба думати про 150 тис. вугільників, які завтра можуть залишитись без роботи. А що буде  з машинобудівниками, металургією, сільським господарством.  От коли ми побудуємо економіку європейського рівня, тоді можна відкривати кордони. І перший шлях – це  відновлення торговельно-економічних відносин з Росією.  Це в інтересах обох майданів. Ми думаємо  в першу чергу про  тих людей, які знаходяться за барикадами. Скажіть:  їм  треба "заморожування" зарплат  і пенсій, підвищення плати в рази за  комунальні послуги? Ні, вони такі ж люди як і  ми всі. У понеділок  завершуємо переговори з Росією, щоб відновити вільну торгівлю. Космос, авіабудування, машинобудування, металургія – можуть розвиватися лише  при тісних зв’язках з російською економікою, - наголосив Прем`єр-міністр України. - Нам треба будувати школи, дитячі садочки, лікарні, дороги, модернізувати економіку. Ми не дамо нашим політичним опонентам збанкрутувати Україну. Для цього у нас  є всі наявні  інструменти і можливості. Так, були допущені помилки, але ми вчасно їх виявили і спільно з народом вирішимо. Євроінтеграція – це перспектива, до якої треба прагнути, але не барикадами, а тяжкою щоденною працею. 

-     Ми тут, щоб  побачили і почули ті, хто  по той бік барикад. Ви ж живите в селах, бачите, що школи ремонтуються, відкриваються дитячі садочки, групи, освітлюються  вулиці, ремонтуються дороги.  Село  змінюється на краще: відновлена  робота сільських Будинків культури; медична галузь стала більш ефективною і мобільнішою; в школах і дитячих садочках облаштовуються теплі туалети; спортмайданчики, дитячі ігрові майданчики, які десятиліттями не встановлювались. Село відчуло новий подих життя. Газ крокує до сільських будинків. Скажіть, а куди подіти 9 мільйонів одноосібників на селі, котрі займаються натуральним господарством,  хто завтра буде харчувати ту ж Олександрію?  Легко мітингувати і критикувати – важко щоденно працювати. І ми хочемо жити, як передова Європа. Але спочатку треба  відновити  справжні братські та економічні стосунки з митним союзом.

За барикадами говорили, що  світова спільнота  їх утримає…Так, триматиме до певного моменту, але коли побачить, що це марна трата коштів, керівники опозиції не можуть   "здати" на економічну поталу економіку країни, що для капіталістів є головним - відмовляться утримувати барикади. Так воно і буде. Ми вже це пройшли в 2005-2010 роках. Усі обіцяли Україні «золоті гори». Сьогодні щось подібне має місце… Європа могутня, але за рахунок інших. Їй цікава дешева робоча сила, не здатність нашої економіки конкурувати з європейською. Прибалти вже друге десятиріччя їдуть до ЄС, у пошуках заробітків, щоб  заробити 200-300 євірів на місяць, бо  мешканці інтегрованих країн ЄС за такі кошти працювати не будуть.  Італіія, Греція, Франція, Румунія переживають не кращі часи. 

Гідно зберегти Україну, що може бути ціннішим. Об’єднання народу України у напрямку побудови міцного економічного суспільства – це шлях до щасливого і комфортного життя. Обидва табори: майдан і європейська площа, на якій знаходяться люди, належать усім українцям. Київ - столиця для всіх, а не для мітингуючих, під яким би вони прапором не були. Вміння віднайти компроміс, взятися дружно до роботи  - навести лад в столиці, а головне в своїх помислах. Вказувати на помилки влади, щоб вона їх разом з депутатами більше не допускала, і виправляти. Потрібна і каоліція в Уряді.    

Іван Мельник

Просмотров: 479 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]