Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
14:36
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Октябрь » 8 » Футбол більше, ніж гра
23:33
Футбол більше, ніж гра

7  жовтня на базі Суботцівської ЗОШ I-III ступенів відбувся турнір з міні-футболу серед школярів Знам`янського району. Ініціатором змагань за перехідний Кубок став голова Знам`янської районної адміністрації Юрій Гугленко.  Під з вуки барабанного оркестру дівчат з с.Дмитрівка на центральну арену виходять  учасники змагань. Звучить гімн України...

 15 футбольних команд-учасниць з усіх куточків Знам`янського району (Пантазіївка, Мошорине, Васіне, Казарня, Богданівка, Диківка, Цибулеве, Петрове, Володимирівка, Дмитрівка та ін.) прибули, щоб вибороти перехідний Кубок з міні-футболу. Про зацікавленість,  бажання  та значимість подібного турніру говорить красномовно той факт, що учні  з с. Васіно, де в місцевій школі навчається всього 15 учнів, змогли  зібрати футбольну команду, яка складалася з 3-х хлопчаків та 2-х дівчаток. Інші школярі – учні початкових класів. Дівчатка змогли в 5-ти поєдинках здобути одну перемогу, що свідчить про рівень гри дівчаток. Вони азартно, майстерно чинили опір, атакували так, що не кожен їх одноліток зумів зіграти краще від них. Який запал, яка відповідальність - відстояти честь своєї школи. 

Суботцівський сільський голова А.Борідченко  у вступному вітальному слові, звертаючись до гостей, до учасників змагань, відмітив, що подібне спортивне свято футболу відбувається завдяки голові Знам`янської районної державної адміністрації Юрію Олександровичу Гугленку, який став не лише ініціатором, а й активним організатором змагань з міні-футболу, що є спортивною звитягою для юних футболістів та побажав учасникам змагань перемог.

 Від імені ФК «Олександрія», за підтримки якого відбувся міні-турнір, виступив директор клубу Д.С.Кітаєв:

- Дякую політичну партію «Солідарність», людину,  котра запросила прийняти участь у турнірі, в його організації та проведенні, голову  Знам`янської райдержадміністрації  Ю.О.Гугленка. ФК «Олександрія», який сьогодні я представляю,  нині захищає честь і гідність Кіровоградщини з футболу серед еліти українських команд. Наш широко популяризує та розвиває дитячий футбол в області. Перший турнір з міні-футболу - це свято, це перший крок до майбутнього зростання юних футболістів Знам`янського району,з яких виростуть майбутні чеміпони з футболу. Бажаю усім всього найкращого в житті.  Вперед до перемог!

Голова РДА Ю.О.Гугленко в свою чергу підкреслив:

- Започаткування подібного турніру з міні-футболу серед учнів сільських шкіл району за право виборювання перехідного Кубку від сьогодні повинно стати традиційним, щорічним турніром, який прививає кращі фізичні та моральні якості, формує здоровий спосіб життя. Я бажаю всім футбольним командам, що відгукнулися на перші змагання, лише перемог, гарної та змістовної і класної гри,  радості та веселого настрою. Футбол більше, ніж гра, футбол - це покликання серця і розуму. Щиросердно бажаю всім учасникам  футбольного свята стати першим. І нехай сьогодні переможе сильніший. А ми всі разом, що присутні на змаганнях, зі свого боку зробили все, щоб сьогоднішній турнір надовго запам’ятався його  учасникам, бо всі юні футболісти не лише будуть виборювати першість, а й отримають подарунки.

Право першого удару по м`ячу було надано голові РДА. Розбиті на три підгрупи по 5 команд юні футболісти розпочали змагання за перехідний Кубок Знам`янського  району з міні-футболу. На всіх трьох полях точилася вперта по-дорослому   спортивна боротьба юних футболістів. Судили поєдинки кваліфіковані судді,серед яких був і колишній гравець «Поліграфтехніки» Юрій Пугач. Ведучий турніру Ю.Біланюк скрашував перерви в поєдинках розповідями про гравців, додаючи здорового гуморуі веселого настрою.  Розважав уболівальників і талісман ФК «Олександрія» козак Вус з яким було безліч бажаючих сфотографуватися та отримати наклейки футбольного клубу. Також в гості на  змагання прибув і кращий бомбардир «Олександрії» Віталій Пономар та голкіпер Дмитро Рудик, котрі з великим задоволенням переглядали хід змагань та роздавали  автографи юним футболістам.

  Протягом кількох годин, що так швидко пролетіли завдяки цікавим поєдинкам юних гравців, до фіналу дійшли 4 команди. Фінальна частина у фіналі зустрічалися футболісти Дмитрівської ЗОШ I-III ступенів  №1 та Трепівської ЗОШ I-III ступенів.  Два тайми по 7 хвилин справжнього футбольного азарту, емоцій і  напруги, коли на полі дві сильні команди... і ось він переможець. З рахунком 2:0 перемогу таки  здобувають дмитрівчани, які настирливо рухались до бажаної мети. Срібло - в трепівчанських юних футболістів. Третю ж сходинку і бронзові нагороди турніру отримали гравці Богданівської ЗОШ I-III ступенів №2.

Радісна і щаслива дитяча мить нагородження. Як і годиться Кубок , Дипломи за перші три місця та нагороди «золото», «срібло» і «бронза» дісталися найсильнішим юним любителям  футболу. Не залишились без подарунків і кращий воротар, і кращий гравець, і кращий бомбардир. Подарунки – атрибутика (шалики, футболки, шапочки, рукавички, книги «Від «Поліграфтехніки»  до «Олександрії», вимпели)  були представлені одним із спонсорів змагань  - ФК «Олександрія». Кожна з 15- ти команд- учасниць отримали комплект футбольних м’ячів для підготовки до наступного міні-турніру, який знову стане справді великим святом спорту зростання для юних поціновувачів великого футболу.  А переможець змагань (всі учні школи) отримав ще й сертифікат-запрошення на відвідування матчу ФК «Олександрія» - «Волинь», що  відбудеться 17 жовтня на КСК «Ніка» в Олександрії.

Ну щоб здавалося слова. Слова і більш нічого, але сьогодні, в змаганнях була  футбольна спритність, завзятість, мужність, прагнення перемоги і  в той час  солідарності, єдності та дружби. Юні футболісти показали високий рівень підготовки, що говорить про їх любов до футболу, що говорить про майстерність  вчителів фізкультури сільських шкіл району. З таких футбольних баталій зростатимуть майбутні великі футболісти, що будуть прославляти нашу Кіровоградщину за межами України, як сьогодні її представляє Є.Коноплянка, а Д.Пятов, О.Назаренко та ФК «Олександрія» виступають в Чемпіонаті України з футболу  ЛІГА-ПАРІ-МАТЧ. 

Вперед до нових перемог, юні футболісти!  

І.Мельник

Просмотров: 1229 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]