Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
21:44
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Февраль » 25 » Фракція ПР у районі саморозпустилася
17:54
Фракція ПР у районі саморозпустилася
25 лютого депутати Олександрійської районної ради – фракція Партії регіонів на початку роботи 27-ї сесії районної ради оголосила про розпуск фракції. Нагадаємо, що до фракції входило 32 депутати-аграрії, які не відзначаються заполітизованністю. Вони орють, сіють, вирощують та збирають хліб. Бо праця на землі  вимагає постійного та неухильного господарювання на ній. Влада змінилась – змінилась ситуація, щоб не створювати напругу в суспільстві,  депутати-регіонали  і прийняли відповідне рішення на засіданні фракції.

 Далі голова РДА В.Згама звітував перед громадою (головами сільських та селищних рад) та депутатами за спільно зроблену роботу в 2013 році.  Зроблено багато хороших справ в соціально-економічному розвитку району. Ативну участь у цьому приймали і депутати райради – сільгосптоваровиробники. У минулому році район поповнився двома великими інвестиційними проектами, які  мають наростити економічні показники.  Це стосується МТК «Петриківське молоко»  та будівництво  нового потужного елеватору на 81 тис. тонн  зернових в Шарівці. На цих підприємстваз створено відповідно 82 і 36 нових робочих місць.  Освоєно 213 млн  грн, з них на будівництво – 153 млн.  Всього – понад 215 млн грн. Головківська та Червонокам`янські навчальні заклади перейшли на енергозберігаючі технології – біопаливо, що економить державні кошти. На цукровому заводі проведені відповідні роботи на суму  3,9 млн  грн, які  вже дали змогу зекономити 2,8 млн грн. Автобусний парк району поповнився  у минулому році ще 2- ма «Неопланами». Транспортне підприємство сьогодні обслуговує 10 приміських маршрутів. Створено 35 робочих місць.  У минулому році аграрії Олександрійщини зібрали найбільший за всі роки свого існування врожай, що склав понад 302  тис. тонн зернових (на 54 тис. тонн більше, ніж у 2012 році, - авт.). Середня врожайність склала 49, 3 ц/га, що  на  15, 5 ц/га більше, ніж у 2012 році. За цими показниками район посів перше місце в області. Зростання  надоїв молока до відповідного періоду  201 2 року, в 2013 році  зросло на 89, 4%. Надоєно 11 тис. тонн молока. Удої молока зросли на 1046 кг і склали 6223, 6 кг на одну фуражну корову.  Зібльшилось поголів`я  великої рогатої худоби – на 87, 7 %, що становить  2345 голів. Аграріями придбано  48 тракторів,  8 комбайнів, 2 навантажувачі,  оприскувач та інші механізми.

Цукровий завод збільшив виробництво цукру. У 2012 році було вироблено – 22, 8 тис. тонн, то в минулому році  вже – 26, 2 тис. тонн. Підприємства, що експортують свою продукцію за межі країни здійснили операцій на суму в 6 млн грн. ( «Хімвіскпром»,   НВФ «Агросвіт», ХПП «Королівське»).  Відбулося збільшення зростання зарплатні  на 157 більше у порівнянні з 2012 роком, що склала 2579, 3 грн.  Газифікація, ремонт доріг, Будинків культури, закладів освіти виконувалися у відповідності до поставленої мети.   У районі діє 36 закладів охорони здоров`я,  29 – освітніх, де встановлені теплі туалети( у 2- х- біотуалети).  Відкрито сучасний мультимедійний спортивний майданчик у Протопопівці, 7 – дитячих  ігрових майданчики, відкрито додаткову групи в дитсадку  Приютівки... 

  По завершенні виступила депутат обласної ради від ПР  В.Гарагуля, яка  повідомила про обрання нового голови облради О.Чорноіваненка  від ВО «Батьківщина» та про створення депутатської групи з колишнього складу ПР - «Кіровоградщина». Також вона відмітила, що  медична галузь району динамічно розвивалася в 2013 році. Відкрито центр ранньої діагностики, відремонтовано коштами бюджету і спонсорів  районну поліклініку,  медицина на 70% забезпечена транспортом. Сьогодні, після реформування медичної галузі. Швидка допомога безкоштовно виїздить  в будь-який населений пункт району.  Лікарні,  ФАПи,  амбулаторії забезпечені всіма первинними медикаментами.  Лікарняна каса, яка зібрала біля 1 млн грн благодійних внесків зробила свою добру справу по ефективнішому лікуванні хворих. Також депутат звернулася до присутніх у залі, щоб вони з розумінням  поставилися до ти людей, хто побажає залишити ряди партії. У кожного родина, робота.  Ми з самого початку засуджували силові  дії проти  євро майдану, але центральна влада не прислухалась .

 Село живе і буде жити, якщо в ньому і надалі працюватимуть роботящі  аграрії  з золотими руками. Село працює, і готується до сівби.

Іван Мельник 
Просмотров: 523 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]