Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
11:55
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Июль » 27 » Фантастичні голи - фантастична перемога!
01:46
Фантастичні голи - фантастична перемога!

 

 

 

   ФК «Олександрія» - «Десна» (Чернігів) – 2:1 (1:0)
26.07.14р., 19.00, КСК «Ніка», 2000 глядачів, + 27С, поле - 5

Гол. суддя: О. Павлюк (Київ).

Асистенти судді: Т.Клименко, В. Куцев  (обидва - Київ).

Резервний суддя: В.Копієвський (Кіровоград).

Делегат ФФУ: Ю. Ісаєв (Запоріжжя).

«Олександрія»: Новак, Сухоцький, Леонов (Бідловський,59), Пономар (Коломоєць, 79), Ямполь (Банада, 46), Чорній (Грицук, 62), Запорожан, к/к, Старенький, Імереков, Микицей, Басов.

Запасні: Леванідов, Гуськов, Ломко.

Гол. Тренер: В.Шаран.

 «Десна»: Федоренко, Смалько, Щедраков, Козак (Агапов, 90+1), Каваців, Мельник, к/к, Жук, Картушов, Бовтрук (Чуланов,83), Деребчинський (Фурта,74), Кондратюк (Воронченко, 90+5).

Запасні: О.Шевченко.

Гол.тренер: Олександр Рябоконь.

Попередження: М.Імереков, 34, С.Микицей, 39, А.Чорній, 48, С.Старенький, 56, А.Сухоцький, 64, В.Грицук, 90+6), – Я.Каваців, 39.

Голи: С.Старенький,1, В.Грицук, 90+6, - В.Мельник, 59.

  Більш емоційного накалу, ніж останні 6 хвилин додаткового часу, олександрійський уболівальник не пережив за всі попередні 90 хвилин цього драматичного, адреналінового поєдинку двох непоступливих суперників.  Було що сказати олександрійцям  з украгрокомівським логотипом «Не зупинятись на досягнутому!». Фантастичний швидкий гол на першій хвилині поєдинку став  відкриттям  24- го Чемпіонату відліку забитих м’ячів.  Швидко організована  атака наших земляків, два удари – перший рятує поперечина,  відскок і набігаючий Старенький потужно пробиває в дальній кут воріт «Десни» - 1:0. Такі  м’ячі  не часто можна побачити і в Прем`єр-лізі. Супер-гол! Обнадійливий  гол мав би погнати нашу команду на наступне взяття воріт гостей.  Та перший ліпший  момент  біля воріт суперника виник тільки на 25-й хв., коли Пономар зблизька мав забивати, та голкіпер гостей у падінні накриває цей м’яч.  На  28-й хв. Чорній пробиває штрафний з лівого кута, але голкіпер чернігівчан  парирує і цей  удар.

Черга зрівняти рахунок супернику  прийшлася на 30-ту хвилину, коли ті організували швидку контратаку і гравець гостей вийшов наодинці з Новаком. Той  жертовно кинувся під ноги  і врятував  «Олександрію» від вірного  стовідсоткового голу.

Суперник все частіше стає гостювати на території поля господарів. На 34-й хв. Імереков програв позицію – звалив суперника, отримав гірчичник. Іншого шляху не було, бо останній міг вийти на ударну позицію і реально загрожувати воротам Новака.

Видно, що наші гравці дещо програють позиційно, боротьбу, в єдиноборстві. На 39-й хв. не витримують нерви у Микицея – гірчичник  став для нього першим  попередженням.  На 41- й хв. міг відзначитися Пономар, коли пробивав головою. І знову на висоті  воротар «Десни».

 Другий небезпечний момент, що міг завершитись взяттям воріт «Олександрії» стала додана друга хвилина в першому таймі.  Вихід віч-на-віч з Новаком «забезпечив» Імереков – обрізавши захист нашої команди.

 У перерві відбулася церемонія нагородження чемпіонів Кіровоградської області вихованців академії з футболу «Аметист». Юні футболісти двох вікових груп 1998 року народження – тренер А.Мартиненко та  гравці 2001 року народження – тренер О.Карпов виграли всі матчі  серед своїх однолітків. Нагородити  чемпіонів прибув  в.о.голови обласної федерації футболу В.Безсмертний,  президент ФК «Олександрія», народний депутат Сергій Кузьменко  та міський голова  С.Цапюк.

Справді, достойна зміна росте  в «Аметисті», що став одним із найбільш титулованих дитячих  футбольних  клубів країни під керівництвом виконавчого директора І.Костирі.

Друга половина матчу  почалася з того, що вже на 48-й хв. попередження отримує Чорній. Проявив  свої  здібності до пробиття з дальньої відстані новачок команди «Олександрії»  Леонов. 35- ти метрова позначка не стала на заваді потужно пробити під поперечину. Ще трохи точності і гол був би забезпечений.  На 56-й хв. Старенькому  показано жовту картку.

  Фатальна 59-а хвилина поєдинку. Кутовий. Навіс  і першим на м`ячі  Мельник, який  головою  відправляє м’яч у ворота Новака, той  не вцілив кулаком, щоб відбити м’яч – 1:1. Прикро, але сусіди-уболівальники, котрі підмітили, що до цього йшло.

В.Шаран  відразу робить заміну. Леонова змінює Бідловський.  Через кілька хвилин Чорнія змінює на полі Грицук, що стане пізніше джокером Шарана. На 64-й хв. гірчичник на свій рахунок записує Сухоцький.

Вийшла основа команди – гравці, від яких чекають результату.  І вже на 70-й хв. тричі пробивали з близької відстані  спочатку Грицук, далі Старенький. На 71-й хв. Микицей викидає далеко в  карний майданчик. Пономар головою пробиває, але прямо в руки голкіперу гостей. Спішать олександрійці, всупереч гостям, котрі затягують час падіннями та лежаннями. Звісно, що багато помилок.  На 73-й хв. Імереков,  реабілітуючи себе за  попередні помилки, небезпечно пробив головою, але м’яч пролетів поряд зі стійкою воріт суперника.  Вихід Фурти в «Десни»  пожвавив наступальні дії сіверян. У нас заміна: Пономар йде відпочивати, а Коломоєць заступає на його позицію.  Не так вже й багато часу до реваншу залишається -  не більше 10 хвилин.  До 88-ї хвилини нічого не могли вдіяти  наші гравці, щоб загострити гру. Ініціативу взяв на себе Грицук, який  наважився пробити з-під захисника, і якби дещо точніше, то неодмінно рахунок у поєдинку міг змінитися знову на нашу користь. Та не той Грицук, щоб щось не придумати. Накрутити, оббігати  пів поля з флангу на фланг, зміститись в центр – це  коронні фінти Василя.

Арбітр призначає 6 додаткових хвилин, бо було багато зупинок.  6 жовтих карток було показано олександрійським футболістам.  Гості тягнуть час. Заміна за заміною: Агапов змінив Козака, Кондратюка – Воронченко.

Дехто залишає трибуни – не витримують нерви. Основна ж когорта  уболівальників  чекають «кльову»,- і він стається. На 96- й хв.  цього драматичного, знервованого поєдинку  Грицук таки придумав з голом.  Здалеку пробив точнісінько  в сітку воріт суперника – 2:1!. Це вже перемога!  Фантастична  неперивершена за емоційним сплеском, адреналіном, тиском  і  позитивним  довгоочікуваним завершенням гри на нашу користь. Таких поєдинків  на рахунку олександрійців не мало. Вони найбільше запам`ятовуються  і найбільше зваблюють уболівальника прийти знову на КСК «Ніка», щоб побачити  знову  цікаву, буремну, жорстку гру, що приносить насолоду і радість.

Після матчева  прес-конференція  затягнулася в часі, як затягнувся і процес обробки протоколу матчу.

 Вже й В.Шаран готовий був першим поспілкуватися з медійниками, бо О.Рябоконя довелося чекати досить таки довго. Він був небагатослівним:

- Не повезло. Пізно включились у гру. А так дрібниці. Сьогодні  не повезло, то завтра повезе. Були швидкості, був гольовий  момент.

 В.Шаран  привітав  мас-медійників з перемогою:

- На першій і останній хвилині поєдинку забили 2 м`ячі. Я виставив на поле відразу 4- х нових гравців, які дуже хвилювалися, хоча як я їх не заспокоював. Інші гравці основи менше. Старожилам до снаги  було грати. Думав, що з`являться  вільні зони… було  багато сумбуру. Попереджав, що  суперник дуже сильний в контратаках. Завдання ж у нас одне – перше місце в  першій лізі цього сезону. Коли Старенький забив гол, подумав що все в  порядку відлік перемог гостей переривається на попередніх 6-ти перемогах чергінвчан.  «Десна» надто  незручний суперник. Ямполя змінив тактично, бо деякі  мої завдання не виконав. Імереков відіграв добре, від помилок ніхто не застрахований.

У другому турі  «Олександрія»  поміряється силами з харківським «Геліосом», який також здобув  у дебюті початку Чемпіонату перемогу над «Нафтовик-Укрнафта» з рахунком 2:0.  Матчі з харків`янами завжди напружені, безкомпромісні, бойові, повчальні. І здебільшого за останні роки в гостях завершувалися нічийними рахунками.

Іван Мельник                               

Просмотров: 627 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]