Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
15:20
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Октябрь » 2 » Дубль Пономаря - десята поспіль перемога "Олександрії"
10:09
Дубль Пономаря - десята поспіль перемога "Олександрії"

ФК «Олександрія» - «Гірник – Спорт» (Комсомольськ) – 3:0 (1:0)

01.10.14р., 18.00, КСК «Ніка», 1500 глядачів, +17 С, поле 5

Головний арбітр: Д.Кривушкін (Харків).

Асистенти арбітра: Б. Бучинський, Б. Трач (обидва - Тернопіль).

4-й арбітр: В.Копієвський (Кіровоград).

Спостерігач арбітражу: А. Куцев  (Київ).

«Олександрія»: Новак, Сухоцький, Ломко, Пономар (Грицук, 70), Чорній (Бідловський, 74), Запорожан, к/к, Голенков (Старенький, 59), Коломоєць, Імереков, Банада (Чепурненко, 83), Басов.

Запасні: Леванідов, Іващенко, Шендрік .

Гол.тренер: В. Шаран.

«Гірник- Спорт»: Ситников, Нелін, Костюченко, Моісеєнко, Шульц (Чеботаєв, 60), Герасимець (Лозовий, 72), Новиков (Александров, 70), Андрієвський, Корольков, Дячук (Приходной, 78), Кірієнко, к/к.

Запасні: Кліщук, Чмеленко, Голядинець.

Гол.тренер: І.Жабченко.

Попередження: Є.Банада, 77, А.Сухоцький, 90+3, - А.Нелін, 81, М.Приходной, 90, Є.Лозовий, 90+1.

Голи: В.Пономар, 21, 56, Ю.Коломоєць, 66.

По  гострих моментах, що виникли на перших хвилин поєдинку між «Олександрією»  і «Гірник-Спорт» біля воріт господарів поля, спершу склалося враження, що гості  справді «приїхали, щоб зупинити лідера». Не дивлячись на дві небезпечні атаки господарів, гості  створили кілька масованих контратак, що могли увінчатися успіхом . До 15-ої хв. суперник тричі міг забити в ворота Новака. В двох  моментах  на висоті був Новак. Спочатку відбив удар Кірієнка, який пробивав по центру воріт головою, потім парирував м’яч, а третій удар взяв «на себе» капітан олександрійців Запорожан, підставивши ногу під удар. Атаки гості розпочинали через центр поля.  Понервували уболівальники, особливо це помітно було по головному тренеру В.Шарану, який,  як ніколи, дуже експресивно керував діями своїх підопічних на полі. Щось не виходило в олександрійців у дебюті матчу. Гості запропонували нашій команді  швидкий футбол.

 Та давши гостям «спустити пар»,  наші гравці з часом перехопили ігрову та територіальну ініціативу в свої руки і почали загрожувати воротам суперника. Граючи в два чистих нападники, господарі більше завантажували атакуючу лінію «Олександрії».  Захисникам і напівзахисникам було більше можливостей відправляти м’яч  в центр поля та на половину  суперника, де перебували нападники. Це  дало свій позитив на 21- й хв., коли Сухоцький  вдало  навісив з лівого флангу, а Пономар був першим на м’ячі – переправив того в ворота гостей - 1:0. 

 До завершення першої половини матчу кілька ударів здійснили гості. Пробивали як зблизька так і з дальньої відстані. Олександрійці намагалися закріпити рахунок. Не виходило  з точністю останнього удару.  Але враження від першого тайму були позитивними. Команди показали  амбіційність, швидкість, динамічність,  награність і  жагу до голу.  

 Звичайно, що в перерві В.Шарану було набагато спокійніше вести розмову з гравцями, ніж    І.Жабченку, якому  вперше довелося  презентувати – екзаменувати свою команду в якості дебютанта першої ліги та ще й з лідером Чемпіонату. Зрозуміло, 1:0 – це ще не перемога. Попереду другий тайм…

Але гра другого тайму покаже, що майстерність, професіоналізм, класність гравців різниться. Хоча на 51- й хв. гості змарнували хороший момент, реалізація якого могла зрівняти рахунок, та удар Андрієвського вдало парирував Новак. А вже на 56- й хв. той же Пономар забиває і другий гол у ворота суперника. Голенков з правого флангу двічі намагався прострілити в сторону воріт комсомольчан. Перший простріл – підставлена нога захисника, м’яч повертається знову до нашого гравця, а далі той побачив гарно обрану позицію  Пономаря. Навісив на точку пенальті, і  Пономар головою забиває красень-гол – 2:0. Питання перемоги  оформлено достроково і безапеляційно.  

 Через наступні 10 -ть хв. зустрічі відзначився Коломоєць, який отримав гарний пас, провів атаку з правого флангу, пішов найкоротшим шляхом до рамки воріт. Захисники вже не встигали його перейняти, вийшов  віч-на-віч з голкіпером гостей і забив третій м’яч.  

Переконлива перемога. 10 турів – 10 перемог! А це таки говорить про класність, майстерність, працелюбство та відданість улюбленій роботі гравців, тренерського складу та керівництва клубу, яке поставило за мету довести футбольній спільноті країни, що маленьке  провінційне місто має  наснагу, здатність показувати, що успіхи приходять до того, хто в своєму житті робив і робить багато гарних справ, що дають можливість розвиватися наймасовішому спорту – футболу, що об’єднує навколо себе різних за поглядами людей, але об’єднаних на любові до футболу, що  є частиною життя тих, для тих, хто вболіває за свою  улюблену команду.  

Прес-конференція

І.Жабченко. гол. тр. «Гірник-Спорт»:

- Хороша  гра, комбінаційна, швидкісна. Думаю, що принесла задоволення уболівальникам. Ми слабо зіграли в обороні. Тому і пропустили 3 м`ячі. Другий гол, взагалі, розвалив команду. Анархія пішла. Створили  кілька моментів, але забивати не можемо. А все через те, що немає в нас центрального опорного захисника. Не можемо підібрати.  Костюченко не тягне.  2 роки тому ми ще й гадки не мали,що будемо грати в першій лізі і підбиратися до лідера. У зимове міжсезоння необхідно підсилити  команду новими гравцями, щоб бути наверху турнірної таблиці. Для нас кожне очко на вагу золота. Їхали до «Олександрії» відбирати очки. Розраховували бодай на очко.  Попереду  «Суми» - непроста команда. Наша біда ще й в  тому, що ми вдома не можемо виграти.  Стосовно  «Олександрії», якщо команда  з 10-ти матчів всі 10 -ть  виграла, то ця команда достойно організована,  сильна складом, міцна. Ротація по 6 гравців за матч  не ослабляє гру, а навпаки підсилює, зміцнює, що говорить про класний підбір гравців.  

В.Шаран, гол.тр. «Олександрії»:

- Як ніколи нервував, був збуджений, не хотів повторити помилку минулорічного  кубкового поєдинку з «Металістом», коли хлопці відіграли дуже добре, але потім програли в Чемпіонаті… Я вдячний хлопцям, що налаштувалися  лише на перемогу. Команди грали в агресивний, швидко переходили в атаки. Вийшли на поле 7 гравців, гра була відкрита. Були моменти біля обох воріт. Ми використали свої моменти.  Нелегка перемога.  Дуже хвилювався за цей  матч. Виставив 2-х нападників, бо перед цим дуже ретельно вивчили гру нашого суперника, і тільки вчора вирішили зіграти двома нападниками. Дав установку переводити м’яч більше вперед – завантажувати  форвардів.  Сьогодні це був один із найважливіших поєдинків  у Чемпіонаті. Наступна гра з «Зіркою». Після матчу скажу, що то був один із найголовніших матчів. Головне відновитися до наступного  матчу.                     

 І.Мельник      

Просмотров: 415 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]