Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
07:00
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Июнь » 13 » Друзі пізнаються в біді
19:30
Друзі пізнаються в біді

Сьогодення України нелегке. Війна на Сході, матеріальна скрута в якій опинився український народ – все це викликає в інших країнах Європи повагу і  чуйність до нашої країни. Українсько- данійська дружба, що вже випробувана  двома роками тісної співпраці, коли друзі з Данії навели міцний місток допомоги. Гуманітарні вантажі з медичним обладнанням, м`яким  інвентарем,  спеціальними меблями та  іншими медичними засобами постійно  збагачують матеріальні бази медичних закладів Олександрії і не тільки.

 У розмові з головним лікарем "Центру первинної медико-санітарної допомоги" м.Олександрія С.Дьячуком дізналися:

- Два роки тому я особисто познайомився з волонтером С.М.Кульгою, який розпочав надавати допомогу воїнам АТО. Кілька разів ми разом відвідали наші війська в зоні АТО. Яка то була радість коли привезли воїнам палатки, карімати, білизну, одяг, продукти харчування та медичні засоби. З тих пір ми активно співпрацюємо. Регулярно отримуємо вкрай необхідне медичне обладнання і для лікарень міста: м`який інвентар, меблі. Нещодавно  лікарня отримала  через С.М.Кульгу 4 ліжка з дистанційним  управлінням. Реанімаційне відділення - інструментарій і дефіцитні  травматичні голки для дітей. Ось і сьогодні ми відібрали  візочок,  кілька  спеціальних медичних тумбочок, стільці, спецодяг  для технічного персоналу.  Звісно, що данійсько-українські відносини  приносять нашим пацієнтам полегшення  при перебуванні в лікарнях. 

С.Даценко, який пройшов зону АТО, сьогодні є активним волонтером. Цього разу він відвантажував на зону АТО  чергову партію гуманітарної допомоги.

- Сьогодні, завдячуючи небайдужим людям в особі данійських друзів та волонтерів під керівництвом  С.М,Кульги ми в чергове готуємо  вантаж в зону АТО. Дякувати В.І.Кузьменку ( «УкрАгроКом»),  В.Недобиткіну ( «Агросвіт»),  М.Воробченку, депутату  міської ради  ( «Комфі») відремонтовано вантажний автомобіль  УАЗ – 66, який завтра  відправить  вантаж з одягом, палатками, продуктами харчування, білизною, матрацами,  дитячим одягом та іграшками, палатками, матрацами,  дитячими іграшками для військовослужбовців  26- ої артилерійської бригади та населення (дітей) з зони розмежування  під Артемівськом. Це не в перше така участь наших олександрійських волонтерів, які щиросердно надають всіляку допомогу воїнам АТО.

Цього ж дня мешканець Пантаївки, 53- річний інвалід першої групи Ю.Остапенко, який 10 років тому отримав серйозну спинно-мозкову травму і прикутий до інвалідного візка, отримав довгоочікуваний трьохколісний  електроскутер, спеціальний візок для пересування  в стоячому положенні (проти пролежнів).

Я всі 10 років мріяв про такий електромобіль. Зараз випробував – це диво, відтепер я більше буду мати можливість спілкування  з людьми. Та й аптеку, за хлібом… Це щось неймовірне. Щиро дякую всіх, хто причетний до цієї доброї справи. Передавайте привіт данайцям, українській діаспорі в Данії, яка переймається проблемами інвалідів нашої країни.

Спеціальний візок та каталка- утримувач була відправлена сьогодні в мешканці нашого міста  80-річнй О.С.Бабич, яка нещодавно отримала серйозну  травму і  майже прикута до ліжка.

 -І так щодня, весь вантаж, що надійшов береться під контроль, під розпис і  планово, як було домовлено з данійськими друзями, відправляється першу чергу в зону АТО, де він вкрай необхідний, не забуваємо і про мало захищені верстви населення. З ранку міський територіальний центр відібрав необхідні речі. Минулого четверга  в центрі «Віра»  відбулася зустріч з інвалідами міста, яким напередодні данійські друзі особисто завезли одяг, візочки, милиці та консерви, - завершив наше спілкування  С.М.Кульга.

 І.Мельник       

Просмотров: 1539 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]