Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
14:22
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Февраль » 22 » Дочекались…
12:42
Дочекались…

  Дочекались третього пришестя. Влада сама себе «з’їла» через своє свавілля до людей. Безробіття,  корупція,  невігластво, зверхність у судах і прокуратурах. Безправність  людини, яка шукає захисту у влади, а отримує … Ініціативи керівництва держави або поверхово виконувались, або на шляху їх виконання «з`являлися перепони, які на даний час неможливо вирішити…»- це так говорили ті, хто не хотів працювати.  Такі і подібні були відговірки влади. Найбільше шкоди владі всіх рівнів нанесли дрібні клерки, які нічого не варті, але вони готують звіти, доповіді, вони наушкують на вухо… їх прізвища  відповідають дійсності.  І вони скрізь - від сільради до  парламенту і далі до АП та КМ.

 І вийшло, що там де потрібно сказати «ні», коли від тебе вимагають сказати – «так».  Демагогія – це  в чому  «втопилася» влада. Красиві слова про  архіважливість  людини, довела до того, що українська демократія не утворює диктаторів, а сама утворюється претендентами на диктаторські повноваження. У нас всі бачать себе президентами, головами, урядовцями, і ніхто не хотів запрягатись у плуг, бо боялись погоничів. І це привело до сьогоднішньої ситуації.

Великий наш земляк поет і літературознавець Євген Маланюк свого часу, добре знаючись на українській душі, дійшов до головного: наша національна проблема – брак почуття ієрархії. І далі він говорить: українській душі бракує почуття трагічного, незважаючи на  всю об’єктивну трагічність  української історії.

Вихід! Він є доволі простий – відмовитись від посади Президента, переобрання ВРУ і всіх органів на місцях – повне перезавантаження влади. Криза в політиці дійшла до свого апогею. Змінити  систему. Тільки виборна, і тільки на 2 роки. Бізнес відділити від виконавчої влади.

Смішно звучить заява Павленка проте, що він залишає адміністрацію Президента. Такі павленки  і зрадили свого часу країну починаючи з 2004 року. Немає В.Чорновола…  

Олександрійська опозиція вчора провела чергове народне віче і заявила про створення народної ради, яка за словами молодого політика (колишнього голови місцевого парламенту ) А. Гулого бере на себе контроль діяльності  влади в місті. Створюється координаційна рада по боротьбі з корупцією, яка буде вивчати дії місцевих корупціонерів. Народний контроль  в усіх органах місцевої влади – це завдання номер №1. Так, сказала О.Богоявленська, один із лідерів ВО «Батьківщина». Вона підкреслила, що влада багато лиха зробила для громади міста. Розвал економіки, корупція, беззаконня  силових органів – це все треба взяти під контроль олександрійців, щоб більше такого не чинилось. Усі дії олександрійський супротив координує з керівництвом Майдана.

С.Віряскіна, член партії «Удар» закликала присутніх відгукнутись про допомогу Києву:

- Чи це будуть кошти, чи речі , чи ліки, Київ чекає. Він чекає і вашої особистої підтримки».

 Масовій акції прийняло участь близько 700 олександрійців, які на початку віче хвилиною мовчання віддали шану і скорботу по загиблих.

Київ вже сьогодні повністю під контролем повстанців. Президент відлетів з Києва. Силовики тікають. Підписано всі документи, які дозволили звалити  існуючу владу. 

Тепер слід добре задуматись над головним питанням:  яка нас чекає влада  і доля народу?  Наше прагнення було – євросоюз.  Політики Франції, Німеччини та Польщі  нам це обіцяли. Якби вони не зрадили сподівань людей. Бо одним нам буде важко виходити з сьогоднішньої кризи - економічної. Бо життя складається не тільки від красивих слів. Верховна Рада – на ній  сьогодні  вся відповідальність за завтра українців.  Вони обрані народом. Народ чекаю порядку. Анархія – це найстрашніше, що може очікувати нас, якщо не буде порядку. Одна справа змінити владу, а інша, щоб нею знову не  скористались негідники, бо так завжди було в усі часи історії. Революцію творять герої, а негідники нею користуються. Треба, щоб  справжніх професіоналів – управлінців, порядних бізнесменів, які створили тисячі робочих місць, утримують соціальну сферу, які справно виконували свої повноваження не торкнулася рука насилля і безчинства. Бо в сьогоднішній ситуації, коли панує ейфорія перемоги   головне не переступити межу дозволеного. Мир і спокій, виваженість і толерантність, дотримання всіх норм людської поведінки – це шлях до кращого завтра. Не вся країна винна в тому, що відбулося. 130 смертей - це данина тому, що більше ніколи такого не буде. Народ вирішив змінити владу – це його право. Історія  все поставить нас  свої місця. Кожному дасть свою оцінку. Народ чекає. Зберегти країну, не допустити, щоб унітарна держава стала федеративною, бо це шлях в  нікуди – це повторення долі Югославії. Не дай боже повторити помилок  1917 -1918 років, які відкинули Україну на 100 назад. Винниченко, Грушевський, Петлюра, Махно, Скоропадський – всі вони бачили себе Президентами. І що сталося. Тому  повинен бути один лідер і народна влада, якщо хочемо змін і євросоюзу, а краще – народний уряд..        

Іван Мельник      

Просмотров: 543 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]