Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
22:22
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Февраль » 28 » Діти чекають на новий дитячий садок
22:58
Діти чекають на новий дитячий садок

 Розширена колегія  Олександрійської районної державної адміністрації, що відбулася 28 лютого, розглянула ряд питань життєдіяльності Олександрійщини. Головними  з них були:  про  стан онкозахворюваності  за 2013-й рік ; про  виконання економічного і соціального розвитку  району за минулий рік; про підсумки виконання місцевих бюджетів; про  підсумки роботи управління  Пенсійного фонду України  за 2013-й  рік та завдання на 2014-й щодо забезпечення своєчасної виплати пенсій та про підготовку  до проведення комплексу весняно-польових робіт в 2014- му році.

   З доповідей виступаючих прозвучало, що район  в більшості пунктів виконав взяті на себе зобов`язання  щодо економічного і соціального розвитку.  Не вдаючись у цифри назвемо лише кілька, що переконливо свідчать про успішний рух району. Так,  індекс обсягу  сільгоспвиробництва   за 13-й рік,  за оперативними даними, складає 154, 4% або 692, 2 млн грн  (2012 рік – 65, 8%). За 12 місяців 12- го року до місцевих  бюджетів доходів загального та спеціальних фондів надійшло  понад 522 млн грн, або 108, 4% до затвердженого,  податку на доходи фізосіб – виконано на 107, 2 %, плати за землю  - на 109,  8% ,  до ПФУ надійшло понад  277  млн грн, що на 29 млн грн більше, ніж у 2012-му  році. Створено  648 робочих місць ( при завданні 600).  Цифри свідчать, що на фоні області  Олександрійщина знаходиться  серед кращих районів, а по багатьох позиціях і в лідерах. І цьому немає жодних заперечень. 

  Найбільше В.Згама звернув увагу на сільське господарство. Вислухавши керівника  агропромислового комплексу району О.Ткаченка, який доповів про стан озимих культур та підготовку господарств  до весняно-польових робіт.  Так, озимі мають хороший та задовільний стан на площі, що становить  90%  і  в незадовільному стані – 10%. Осінь була неблагополучна. Очікується, що валовий збір врожаю орієнтовно складе біля 259 тис. тонн. Усі господарства  підготували посівмат, ПММ, відремонтована вся техніка, є запаси міндобрив.

  Завершуючи  роботу колегії очільник району Віталій Згама підкреслив, що треба всім присутнім у залі звернути особливу увагу на підвищення зарплатнів господарствах,  на ліквідацію боргів з її виплати ( 220 тис.грн), на збільшення нових робочих місць.

-          Головним напрямком у соціальній сфері вбачаю за честь побудувати в Новій Празі сучасний дитячий садок на 190 місць, що було обіцяно громаді села. Цей проект всіляко підтримує і наш народний депутат Сергій Кузьменко. І ми його обов’язково побудуємо.   

 Іван  Мельник     

Просмотров: 471 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]