Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
00:56
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Январь » 31 » Дев`ять сільрад Олександрійщини фінансово самодостатні
21:54
Дев`ять сільрад Олександрійщини фінансово самодостатні


Сьогодні, 31 січня депутати Олександрійської районної ради за присутності 32 депутатів прийняли головний річний  фінансовий документ – районний бюджет-2014. Він залишився на рівні минулорічного. Усі захищені статті будуть у повній мірі фінансуватися, збільшені видатки на зарплатню, що складуть понад 8 млн грн. Було озвучено, що з 26 сільських рад 9 сьогодні самодостатні в фінансовому плані ( у 2012 році їх було 6, - авт.). Це є гарним показником того, що село з кожним роком  економічно зростає - це зароблені кошти від власних надходжень, які йдуть на соціальний розвиток сільської громади. Основну роль у наповненні сільських бюджетів відіграє зростаючі  показники соціально-відповідального бізнесу на селі.

  Депутат райради П.Фесюк, голова бюджетної комісії райради у своєму виступі наголосив на необхідності більш ефективної роботи голів сільських і селищних рад у роботі з казначейством. Також він зазначив: 

-          Сьогодні на кожного сільського учня держава щорічно витрачає до 25 тис. грн. Вдумайтесь у ці цифри. І з кожним роком ця цифра пропорційно зростає через те, що  учнів у школах зменшується. Треба думати про  вчителя, який би міг викладати кілька предметів. Пішла ж медицина на сімейного лікаря. І це виправдало себе на селі. Вивільнені кошти пішли б на підвищення платні вчителя та  зміцнення матеріальної бази шкіл.

     У кінці засідання  26-ої сесії районної ради, голова РДА В.Згама, керівник фракції Партії регіонів у райраді, наголосив на тому, що бюджет повністю відповідає програмі «Центральний регіон - 2015. Будуймо Олександрійщину разом».  У ньому закладені відповідні кошти на ремонт доріг, водопроводів, проведення вуличного освітлення, ремонт шкіл, відкриття дитячих груп  та ін.

Тепер треба бога молити, щоб погодні умови були сприятливі, а досвід аграріїв виростив і зібрав багатий врожай- 2014.

Іван Мельник

Просмотров: 688 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]