Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
18:10
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Сентябрь » 24 » Дербі відбулося
08:35
Дербі відбулося

  23 вересня в рамках 1/8  фіналу Кубку України  ФК «Олександрія»  в першому матчі помірявся силами з лідером першої ліги кіровоградською «Зіркою».  Олександрійський  десант  публічної підтримки склав понад 250 організованих уболівальників та близько сотні тих, хто своїм ходом прибули на підтримку улюбленої команди. Всього на матч відгукнулося 7300 глядачів. Надзвичайно велика зацікавленість, якщо зважити на те, що в середньому «Зірку» в домашніх поєдинках підтримує в середньому 2 тис. глядачів. Прийшли на футбольне свято – на дербі. Цікава деталь - 11 років  кіровоградці не можуть перемогти нашу команду.  На початку цього матчу була певна інтрига, що цю традицію буде перервано, бо першими в протистоянні відзначилися саме кіровоградці. На 12-й хв. фортуна повернулася  обличчям до нашого суперника – суддя призначив пенальті в наші ворота, після гри рукою одного з наших гравців в своїй штрафній.  Удар Кучеренка був невідпорним - 1:0. Господарі повели в рахунку. Несамовито ревуть трибуни. Ще б пак, кіровоградці переграють команду Прем`єр –Ліги – одвічного футбольного суперника.    Лікують кіровоградці, але лікувати не довго довелося. З кожною зіграною хвилиною все більше ставало зрозумілим, що олександрійці таки доб’ються свого.  Примірялися неодноразово і Козак, і Таргамадзе, і Полярус, і Чорній…, але суперник чинив опір і атакував. І це йому вдавалося дещо краще з огляду на те, що господарями на полі були вони.  І все ж надія, що в роздягальню команди підуть з однаковим настроєм: все починати з нуля. Так, в одній із контратак олександрійців  Козак поцілив у стійку воріт. Під завісу першого тайму кіровоградці грубо порушують правила гри на відмітці близько 28 метрів. І Таргамадзе  потужним, виваженим прицільним ударом пробиває повз стінку в дев`ятку – в поперечину. Такі м’ячі не беруться . Гол сезону – гол, що може стати хорошим початком відліку забитих м’ячів  Давідом у подальших іграх. Не треба, можливо, бігати полем, а так, один раз прикластися, відчути гол та вчасно скористатися цією миттю, правом бездоганного виконання свого головного завдання - забивати.  

Трибуни затихли. Пішли гуляти рядами вже зовсім інші думки: «команда ПЛ,  а ми…». Вже й «шпильки» на адресу Таргамадзе припинилися…             

 У другому таймі гравці помінялися ролями. Тепер першим номером грали гості - олександрійці, а господарів все більше діяли від оборони, і то їх контратаки завершувалися  всередині поля. Вони спромоглися на момент завдячуючи Мостовому, коли той намагався головою забити в наші ворота. А ось прохід Полярусом повинен був безперечно завершитися взяттям воріт Паста, але дещо перетримавши з ударом , наш гравець втратив нагоду забити гол - захисник «накрив» удар. Мав шанс пощипати нерви олександрійцям Щедрий, але його удар також був неточним. Голенков, Козак та Пономар грали на результат, але не вистачало точності останнього удару. 

Фінальний свисток арбітра в полі Митровського сповістив, що бойова нічия 1:1 є тим результатом на який здається, що погодилися всі, хто цього вечора пришов на футбол у  Кіровограді.

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ

В.ШАРАН, головний тренер ФК «Олександрія»:

- Нам приємно було грати при такій кількості уболівальників, які прийшли на матч з командою, яка повинна грати в ПЛ. По різних причинах сьогодні на полі були  відсутні гравці основи. Під завершення першого тайму таки вирівняли гру, хоча в  «Зірки» було більше моментів. Забитий нами гол засвідчив, що потенціал є.

 У другому таймі зіграли дещо краще – переграли кіровоградців. Ми не грали на утримання, ми приїхали за перемогою. Перед виходом на поле зле себе відчув Імереков (не лади зі шлунком), звісно, що треба було його міняти Матвєєвим. Який в першому таймі дещо нервував,а в другому таймі почав контролювати свою позицію. Ми грали проти команди в якої більшість гравців пройшли ПЛ. Я переглянув 4 останні матчі за участю «Зірки», що говорить про те, що вона недаремно займає першу сходинку в турнірній таблиці першої ліги. Сьогодні я більше думаю про гру з «Зорею». Президент клубу С.А.Кузьменко постійно наголошує про стабільність гри – набирати очки, закріпитись у ПЛ. І після матчу з «Металістом» нам пророчили Єврокубки, а потім  кілька провальних поєдинків. Треба було грати з «Олімпіком» і програний перший тайм з «Чорноморцем». Як каже президент дай Боже, щоб ситуація в країні змінилася на мир і тоді можна буде підтягуватися вище.

 С.Лавриненко, в. о. гол. тр. «Зірки»:

- Гра була обережною, команди не відкривалися повністю. Ціна перемоги велика. Ми знали, що «Олександрія» буде грати 2-м номером, швидко організовуючи контратаки. Так воно і було, що стало важким випробуванням. Щоб грати треба мати «глибоку» давку запасних. Сьогодні ми побачили, що «Олександрія»  виставила на матч відразу 9 гравців з лавки запасних. На жаль, ми такої лавки не маємо. Наші хлопці справилися зі своїм завданням.  Такі голи від Таргамадзе кожен день не влітають. Багато були атак , були моменти, але атаки і моменти були із нашого боку.   Рахунок 1:1 – збережемо інтригу на  матч – відповідь в Олександрії. Там буде поставлена крапка, яка визначить переможця.  Там  відбудеться головне протистояння. Життя продовжується, попереду  чемпіонат.                       

«Зірка» - ФК «Олександрія» - 1:1 (1:1)

23.09.15р., 18.00, стадіон «Зірка», 7300 глядачів, +23С.

Арбітр: М.Митровський (Ужгород).

Асистенти арбітра: С.Шлончак (Черкаси), О.Войтюк (Запоріжжя).

4-й арбітр: Д.Кривушкін (Харків).

Спостерігач арбітражу: Є.Котенко (Суми).

«ЗІРКА»: Паст, Мостовий, Лупашко, Щедрий, Допілка, Бацула, Б.Баранець (Акименко, 79), Кучеренко, Г.Баранець (Загальський, 55), Ковальов, Локтіонов (Чичиков, 67).

Запасні: Поштаренко, Каваців, Фатєєв, Керножицький.

В.о. гол.тренер: С.Лавриненко.

ФК «ОЛЕКСАНДРІЯ»: Леванідов, Сухоцький, Матвєєв, Мягков, Таргамадзе (Пономар, 75), Чорній (Банада, 64), Полярус, Запорожан, Чеботаєв (Голенков, 46), Козак, Басов.

Запасні: Рудик, Грицук, Старенький, Імереков.

Головний тренер: Володимир Шаран.

Попередження: О.Чичиков, 76, В.Лупашко, 80, А.Бацула, 8,– Є.Банада, 81, А.Полярус, 82, А.Голенков, 90+1.

Гол: О.Кучеренко, 12 – пенальті, - Д.Таргамадзе, 44.

І.Мельник

Просмотров: 1515 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]