Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
01:18
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Декабрь » 30 » Чим рік минулий запам`ятався і що прийдешній нам готує
20:44
Чим рік минулий запам`ятався і що прийдешній нам готує

 Завершується 2015-й рік, рік випробувань і суспільно- політичних катаклізмів, рік надзвичайно важкий для пересічних громадян України. Рік війни, економічної кризи, соціальної напруги в суспільстві. Рік нездійснених і здійснених мрій, і сподівань. Рік смутку і розради.  20015-й  для мешканців Олександрії,  що незабаром минає,  стане історією, ще одним роком прожитого життя. Чим запам`ятався 2015-й  і чого чекають олександрійці від прийдешнього року, ми намагалися дізнатися з бліц- опитування мешканців Олександрії.  

 Таїсія Дмитрієва, 63 роки, пенсіонерка:

- Чим запам’ятався 20015-й рік і що чекаю від 2016-го? У масштабах держави менше стало гинути наших захисників у зоні АТО. Хотілося, щоб якнайскоріше закінчилася нікому не потрібна війна, щоб, нарешті,  люди порозумілися, щоб менше було необґрунтованих наклепів  на нашу державу, звісно, із нашого боку теж - треба язика прикусити.  Люди хочуть миру і спокою,  щастя, добра і роботи,  нормальної зарплатні і пенсій… Стосовно міста, то воно розквітає. Подивіться десятиліттями не вирубувалися старі дерева. Сьогодні Олександрія з квітучими газонами і клумбами, з  молодими деревцями - з зеленими зонами для масового відпочинку.  Працівники зеленого господарства,  як мурашки  працюють, щоб ми милувалися  красою. 30 років на місці колишнього фонтану «Дівчинка з дельфіном» було сміттєвий збірник. Відтепер там чудова клумба...  Я з онуком  все літо відпочивала на міському пляжі. Розчистили русло річки, пляж з піском; роздягальні;рятувальник; урни… - все для людей. Знаєте і в цих, нехай не глобальних змінах, є смисл нашого життя: коли квітнуть клумби, коли місто чисте, охайне та затишне. 
 Олександр Поповненко, 74 роки, пенсіонер:
- Морально і матеріально було важко цього року. Так ще ніхто і ніколи, за мої прожиті роки, так не знущався над людьми, як сьогодні. А щодо міста, то в ньому все більш-менш нормально, якби  ще воно не залежало від державної влади, а так могло бути і краще. Транспорт, освітлення, дороги і тротуари покращились. Ще б нові робочі місця, щоб молодь менше дуріла… Пенсій не вистачає. Якщо кілька років тому пенсіонери  могли відкладати онукам та собі на «чорний день», то зараз цього не можна зробити. Ліки, продукти харчування зростають з арифметичною прогресією. Не встигаєш отямитись  від їх невпинного росту. Куди летимо!? Слід категорично  відмовитись від хибної «допомоги» США. Де Ірак, Іран, Югославія, Лівія..? Посварили нас з Росією. Поклали Україну на лопатки… Зустрічаємо Новий рік з боргами і соромом. Тільки нові робочі місця дадуть українцям можливість відродити економіку країни. Зупинити інфляцію можливо лише модернізацією всього народногосподарського комплексу країни. Не гнобити та не шантажувати село податками, може тоді і ціни стабілізуються в магазинах. Бо як тільки мова заходить про підвищення податків – відразу зростають ціни.     
Антоніна Пилипенко, 25 років, начальник відділу культури і туризму РДА:
- Для мене рік 2015-й вдалий. Змінила посаду - з методиста до начальника відділу культури  і  туризму  РДА.  Я фанат ФК «Олександрія». Вихід клубу в  Прем`єр-Лігу і бажана гра по результатах першого кола  – це велика подія для багаточисельної аудиторії уболівальників «Олександрії», що є спортивною гордістю міста…  Стало менше інформаційного негативу – невтішних новин менше приходить зі Сходу. У місті відкрився «Мандарин». Настрій на покращення життя.  Дороги, тротуари  стали доступними жінкам з високими каблуками, що дуже важливо  і суттєво, коли кожного дня йдеш на роботу…  Життя продовжується є надія, що після  місцевих виборів можна очікувати плідної роботи депутатів місцевого рівня. 
Галина Роїна, касир-продавець:
- У цьому році знайшла дуже хорошу роботу. Задоволена зарплатнею. Ростуть онуки. Їх у мене троє: Міша, Маша і Варя – найменша.  Всьому рада, бо коли є робота, тоді і настрій хороший.  Та найголовніше, - щоб мир утвердився на землі, щоб усі були живі. Добре, що є місце для відпочинку для дітей  і дорослих. Місто стає кращим з року в рік. З`являються нові насадження, клумби; благоустрій зон відпочинку, пішохідних доріжок і тротуарів та доріг – це перше, що завжди на виду, по чому судять гості нашого міста. Бажаю побільше посмішок всім олександрійцям у Новому  році, здоров`я міцного і родинного затишку, добробуту кожній олександрійській родині.     
І.Бусак, мешканка м-ну «Жовтневий»:
- Для мене особисто рік, що добігає свого кінця, нічим хорошим не запам`ятався. Ціни здирницькі, непомірні та непосильні для наших гаманців – маленька зарплатня.  У магазин страшно заходити. У місті дороги і тротуари погані.  Для дітей  немає зони відпочинку. Чекаємо від нової міської влади, коли ж на «Жовтневому»  будуть дитячі майданчики,  клумби, тротуари і дороги? Чекаю змін на краще під кінець 2016-го року.
А.Коляда і А.Сілінський, студенти медичного коледжу:
- Я майбутня медсестра.Майбутня професія  дуже подобається. Вона завжди необхідна і вкрай важлива для нашого суспільства. Все у нас добре. Тільки закінчилися сесія. Хороші оцінки. Антон, взагалі, відмінник зубопротезного  відділення, мріє здобути вищу стоматологічну освіту.
- Ми зустріли один одного в 2015-му році , - продовжує Антон, і це - найголовніше, що надає нам наснаги і радості. Від цього ми добре навчаємось, що дає змогу долати всі негаразди сучасного дня. Я навчаюсь на платній основі. Двоюрідна сестра є моїм опікуном... Вистачає заплатити за навчання, а це для мене найголовніше. Витерпів і пережив все, але про це не буду говорити  – невдовзі отримаю диплом зубного техніка. Тепер думаю  про роботу та подальше навчання.  Політика держави не подобається, якщо чесно сказати. Особливо це стосується останніх подій… Всі кажуть про ЄС. З одного боку дуже добре, що хочемо жити по-європейські, а  з іншого, - де взяти 300- 400 євро, щоб на кілька днів поїхати за кордон. Віза – 20-30 євро – це не показник нашого матеріального достатку, що дає змогу безвізового режиму.  Дома краще, коли поруч кохана  дівчина, твої друзі, на яких можна покластися.

 Безперечно, що думки в людей різні, бо всі ми різні і маємо право висловлювати своє ставлення та відношення до всього, що відбувається навколо нас – ми члени суспільства, без яких не може існувати це суспільство. Не все гаразд: війна, економічний хаос, безробіття, борги по зарплатнях почали зростати, політики чубляться так, що, здається, що  Україна сходить з розуму. Не дивлячись на те, що політики відірвались від людей, хочеться побажати всім олександрійцям  у Новому 2016-му році міцного здоров`я, сімейного добробуту, спокою, злагоди, миру і поваги з боку влади всіх її рівнів.      

          І.Мельник                                                

      

Просмотров: 1535 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]