Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
20:45
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Декабрь » 26 » Бюджет - 2016 прийнято, секретаря ради обрано
20:42
Бюджет - 2016 прийнято, секретаря ради обрано

25 грудня відбулося продовження засідання другої сесії міської ради VII  скликання, яка розпочалася з того, що депутат міської ради А.О.Коломійцев запропонував першим питанням розглянути питання прийняття бюджету зі змінами через надходження державної субвенції .

- Давайте приймемо зміни до бюджету, так як з ранку губернатор підписав розпорядження про надання державної субсидії на виплату зарплатні медичним працівникам у сумі – 1млн 514 тис. грн. та 422 тис. грн. для оплати праці педагогам, а далі будемо формувати постійні депутатські комісії, - зазначив депутат А.О.Коломійцев.

Дещо пізніше начальник фінвідділу міської ради О.Грищенко підтвердила, що кошти виділені, чекають їх надходження.  Тому депутати проголосували за зміни в бюджеті.

 Далі було прийнято більшістю голосів редакцію нового регламенту, хоча юридичний відділ знайшов біля 30 поправок, що треба виправити, бо вони не прийнятні для подібних міських рад – лише для міст обласного підпорядкування.  Депутати, за наполяганням голови робочої групи по написанню нового регламенту І.Баранова,    проголосували за даний регламент з подальшим його опрацюванням та змінами, якщо недоречності будуть юридично підтверджені. Міський  голова С.К.Цапюк згідно права  мера – наклав вето на його прийняття, зіславшись на те, що його треба юридично урегулювати.

Також депутати проголосували про зняття з редакції «Вільне Слово»  235 тис. грн., залишивши всього 100 тис. грн. (на 6 міс. роботи). А зняті кошти перевести  до спецфонду з подальшою їх долею – вкласти в відкриття комунальної аптеки (хоча добре розуміють, що комунальні підприємства в своїй більшості збиткові.

Депутати  обрали всі 7 депутатські комісії міської ради з її керівниками:

1.Комісія з питань законності, депутатської діяльності, етики, правопорядку, регламенту, гласності, місцевого самоврядування та протидії корупції – М.Воробченко (голова, "Самопоміч"), О.Нєгіна, О.Банковський, Я.Мацак.
2. Комісія з питань комунальної  власності та ЖКГ – М. Сулятицький (голова, "БПП-Солідарність"), О. Холохоленко, О.Ходак, В.Жежеря, М.Матвієнко, О.Долгіх.
3. Комісія з питань освіти і науки, культури і відродження духовності, сім`ї, молоді,  фізкультури і спорту – С.Мельник (голова, УКРОП), Г.Кісільова, І.Баранов.
4. Комісія з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, євроінтеграції  та інвестицій – М. Острівний (голова, "БПП -Солідарність"), А. Коломійцев, О.Бондаренко, О.Богоявленская, Ю.Бойко, В.Лоцман, І.Руденко.
5. Комісія з питань охорони здоров`я, материнства, дитинства, соціального захисту  населення – В.Хірса (голова, "БПП-Солідарність"), Т.Темник, В.Приходько.
6. Комісія з питань приватизації майна, житла, землі та регулювання земельних відносин – С. Ракута (голова, "БПП-Солідарність"), Д.Колесник, П.Шевченко, Є.Алімов, В.Данильченко, О. Головачова.
7.  Комісія з питань стратегічного розвитку та планування, бюджету, фінансів, регуляторної політики – С.Гриценко (голова, Радикальна партія О.Ляшка), А.Горошко, В.Дожджанік, В.Заріцький, Є.Моцний, Н.Олійник, М. Смакула.

Головами комісій не обрані депутати від «Опозиційного блоку» та «Сили людей».

 Під час засідання відбулися кілька перерв, під час яких депутати узгоджували деякі недоречності.

Таємним головуванням 33 депутати ( з 37-ми на чолі з мером) віддали свої голоси про довіру бути секретарем міської ради Олені Богоявленській (яка не новачок  на цій посаді. За каденції мера О.Скічка, вона вже була секретарем ради, - авт.).  Новий  секретар запевнила, що буде працювати колегіально, демократично, на благо розвитку рідного міста.

Далі черга дійшла до обрання персонального складу нового виконавчого комітету та заступників міського голови. Своїм правом скористувався  мер, коли вніс на розгляд депутатів власний список своїх заступників. Звісно, що більшість депутатів не підтримала міського голову. Після цього мер закрив сесію.

Уже в колуарах депутати ділилися своїми враженнями. Одні  - з «Опозиційного блоку»  висловили розчарування, що більшість не підтримала компромісне рішення по персональному складу.  Інші – з демократичних сил були несподівано здивовані (хоча очікували такого повороту подій). «Адже  ми за кілька днів внесли свої пропозиції, як по складу виконкому так і по заступниках міського голови. Видно мер не побажав ще раз зустрітися з більшістю, щоб обговорити персоналії. Ми добре розуміємо, що це процедурне питання. Мер своїх запропонував, наступний крок за нами – ми будемо відстоювати своїх кандидатів, які повинні задовольнити і мера в тому числі, а головне  виборців Олександрії».      

Депутати зробили запит до міського голови, щоб він уже  у вівторок скликав позачергову сесію, щоб до Нового року сформувати новий виконавчий орган міської ради.

Фотокореспонденція

 І.Мельник 

  

Просмотров: 2215 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]