Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
06:20
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Июнь » 3 » Біометричні закордонні паспорта - з січня 2015 року
00:19
Біометричні закордонні паспорта - з січня 2015 року

Кабінет Міністрів постановив розпочати виготовлення, оформлення та видачу біометричних закордонних паспортів із 1 січня 2015 року.  Це закріплено постановами уряду №152 від 07.05.2014 року.

Зокрема, Уряд затвердив зразок бланка, технічний опис і порядок оформлення, видачі, обміну, пересилки, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон із безконтактним електронним носієм і розпорядився розпочати їх видачу з 1 січня 2015 року. Уряд встановив, що документи, видані до набуття чинності цієї постанови, дійсні впродовж терміну, на який їх було видано.
Біометричний паспорт - це документ, що дає право на виїзд за межі країни і в’їзд до іноземних держав. Біометричний паспорт відрізняється від звичайного тим, що в нього вбудований спеціальний мікропроцесорний чіп, який містить інформацію про його власника: двомірну фотографію його власника, а також його дані: прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, номер паспорта, дату його видачі і закінчення терміну дії. Передбачається, що такі документи найбільш захищені від підробок та виключають можливість користування ними будь-якою особою, окрім власника. Головна ідея впровадження більш  захищених документів, які забезпечують ідентифікацію особи - це суттєве підвищення захищеності суспільства від проявів злочинності та міжнародного тероризму.

Спецкор.

Просмотров: 588 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]