Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
16:09
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Октябрь » 20 » Батьківська турбота «УкрАгроКому»
21:46
Батьківська турбота «УкрАгроКому»

Ця історія свого часу стала резонансною – розлетілася  країною. Канал  «Україна»  в одній із своїх телепрограм  показав історію життя неповнолітнього мешканця с. Головківка Романи Шевчука, дитини – сироти, який на порозі 16-річчя став непотрібним в родині… Так сталося, що мама померла  дуже давно, а біологічний  батько  5-ох дітей не займався вихованням дітей. Роман жив під опікою бабусі та дідуся по батьковій лінії.Поки живі були опікуни, рідня ще якось терпіла хлопця. Як  тільки померла бабуся, дідусь тяжко хворів – рідня (не кровна) почали насідати на Романа, бо "він їм ніхто, щоб не зазіхав на домоволодіння…"

Дізнавшись про таку трагедію, коли рідня  розмінюється  найдорожчим – ставить вище кровних  відносин будівлю, народний депутат  України  А.І.Кузьменко зустрівся  з Романом. Мав розмову і вирішив допомогти хлопчині в придбанні будинку. Кілька місяців  Роман обирав собі будинок, двір, підсобні будівлі, щоб можна було тримати велике господарство.  У свої 16 років хлопець  справжній  господар. Утримує корову, свиней, курей, індиків, гусей.  У серпні, обравши один із будинків з усіма господарськими будівлями, було прийнято рішення про його викуп.  Компанія «УкрАгроКом»  придбала  домоволодіння для Романа.

Помічник народного депутата Олена Святець відмітила:

- Народний депутат А.І.Кузьменко, якйи все життя прожив в Головківці,   тільки дізнавшись про цю надзвичайно складну сімейну драму, про Романові труднощі, відразу виказав думку реально допомогти хлопчині. Сьогодні ми бачимо результат соціально-відповідального бізнесу на селі, коли єдина команда  «УкрАгроКому» зробила добру справу. Придбане житло повністю належить Роману. Він з десятка будинків обрав саме цей. Йому тут подобається все. І ми всі раді, що допомогли хлопцю. Він пообіцяв А.І.Кузьменку, що буде добре навчатись, щоб зам кільк років стати до лав  украгрокомівців. Два його старші брати працюють в компанії.  

  Директор служби соціальної допомоги при РДА І.Чемерис  у свою чергу додала, що таких працьовитих, старанних і вихованих дітей-сиріт ще треба пошукати. Він чемний, серйозний не за літами, має веселу вдачу та велику любов по домашньому господарству. У хлопця все кипить в руках: готує різноманітну їжу, і випікає, і  консервує;  в будинку чистота і затишок; утримує велику кількість живності: свиней, корову, гусей, індиків, курей.          

- Я  щиро вдячний  усім, хто опікується моїм життям, - розпочав свою оповідь Роман. -Особлива подяка А.І.Кузьменку, який вирішив для мене найзаповітнішу мрію життя – мати своє житло, свій дім, свою фортецю. Мені все тут подобається: добротний цегляний будинок, дуже теплий, груба на 6- колодязів, трішки підтопив і вже жарко, сараї, сажки, погріб, літня кухня, колодязь, сад, 30 соток городу. Я такий  будинок ніколи б не придбав самостійно. А тут мені щаслива доля усміхнулась в  собі мого земляка, народного депутата, який по батьківські віднісся до мого подальшого життя. Я не забутий  компанією, я щаслива людина. Домотають з зерном, цукром, борошном, дровами... З чим би не звернувся, завжди находжу порозуміння і допомогу.  Сьогодні, завдячуючи А.І.Кузьменку, я навчаюсь в аграрному технікумі на ветлікаря. Пообіцяв, що вивчившись, буду  кваліфікованим спеціалістом в «УкрАгроКомі».  Також долучився до участі в придбанні будинку, продавши одну корову. Інакше, не прийняв би такий  дорогий дарунок.  Щасливий, що маю поряд  сестру, тата, які мені допомагають. У подальшому  зроблю капітальний ремонт будинку, поставлю єврозабор…, і буду жити. Люблю працювати, знаю, що той хто працює, в того  все добре виходить, він має успіх.

   На запитання борщ умієш варити, хлопчина  відповів, що це саме найлегше для нього, він уміє пекти смачні пироги, торти… Нема такого, щоб він не вмів, а ще в подальшому  він буде вміти робити ще більше успішних справ по домогосподарству.

 Чистота і порядок у будинку,  в порядку вся живність…. Роман з великою радістю показав будинок,  кладову, де рівними рядами стояли банки з зимовими  заготовками консервів.

Щаслива доля повернулася обличчям до сироти, відгукнулися люди, яким не байдуже завтра Романа Шевчука. Нехай Господь Бог благословляє на успіх і міцне здоров`я, усіх хто переймається  долею Романа.

І.Мельник    

Просмотров: 3521 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]