Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
23:09
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Январь » 2 » Банк надав роз`яснення
20:04
Банк надав роз`яснення

Мешканка м. Олександрія гр. М., яка відмовилася назвати своє прізвище в силу того, що вона є клієнтом банку про який далі вестиметься мова, висловила обурення діями адміністрації «Державного ощадного банку України» чиє відділення дує в місті.

- Втратила пенсійну книжку. Прийшла до «ощадбанку», щоб відновити. Мені безапеляційно запропонували оформити  пластикову картку з обов’язковим  «безкоштовним дарунком»  на 1000 грн., що автоматично зараховується до мого пенсійного рахунку. Навіщо мені їх кредит, а потім - проблеми. Відмовили поновити пенсійну книжку, пояснивши, що  вони відміняються. Я у віці людина і мені важко користуватись банкоматом… Ні з чим я залишила установу, не отримавши порозуміння, - такий лейтмотив проблеми.   

  Коментар А.Будяк, керуючої  відділенням «Державного ощадного банку» в м. Олександрії :  

- До мене,з подібною заявою ніхто не звертався. Якби так було, то ця людина б отримала роз’яснення по оформленню втраченої пенсійної картки. Багато людей  користуються  пластиковими картками. Вони зручні, довговічні і безпечні на випадок пограбування (швидко блокуються). Так, ми пропонуємо нашим пенсіонерам переходити на пластикові  картки, які дають можливість зняття, переказу та отримання грошей в будь-якому відділенні банку, чи це місто, чи район, чи область, чи країна. З паспортом  і карткою – це можливо.  Раніше людина могла зняти пенсію лише в тому відділенні, де вона до цього отримувала пенсію. Якщо людина не може користуватися банкоматом, вона  може підійти до віконця каси і їй видадуть належну суму. З іншого боку пластикова картка – це вимога Пенсійного фонду, який таким чином відслідковує пенсіонерів ( живі - не живі), бо трапляються випадки, коли людина померла,  а по довіреності шахраї отримують пенсію давно померлої людини.  
- А стосовно умови, що пенсійна картка  відкривається при умові переказу на неї додаткового кредиту  в 1000 грн.
- Нікого ми не примушуємо користуватись «безкоштовним кредитом» - тільки за згодою. Хоча ті, хто вже цією послугою користуються, дуже задоволені. Особливо ті люди, яким не вистачає пенсії на ліки, інші - перераховують за навчання своїх дітей…  Протягом 30 днів знята сума не обкладається процентами, і тільки після 30 днів за кожен наступний день  маржа (процент позики) буде нараховуватися в сумі 0,99 грн. (або за місяць 29 грн).  
 -А що, скажете про побори по сплаті платежу за користування природним газом? Комісійний збір у  7 грн. – це для пенсіонерів грабунок.  
 -Так, справді з 16-го листопада  було рекомендовано знімати комісію за платіж за використаний газ у сумі 7 грн. Сьогодні, коли погоджено всі умови з «Центрогазом», який відмовився сплачувати  цю послугу банкам за кожного їх клієнта, прийнято рішення, що з 4-го грудня «Державний ощадний банк України»  бере не менше 3-х грн., якщо сума буде не перевищувати 300 грн., якщо більше, то 1% від суми ( 400 грн. -  4 грн. послуга). Зазначу, що всі інші комунальні платежі приймаються безкоштовно.
- А що чекає вкладників ощадних книжок. Кажуть, що вони будуть відмінені в 2016-му році. Не означає це, що люди втратять  свої «радянські заощадження» назавжди?  
 -З наступного року будуть планомірно проводитися роботи по переведенню з ощадних книжок на пластикові накопичувальні  картки. Це не новизна. Вже кілька років така робота ведеться, але наші люди на це не звертають уваги. А потім виникають непорозуміння, різноманітні слухи.
- Кілька слів щодо умов кредитування банком мешканців  ОСББ по утепленню  фасадів та     встановленню вікон.
 - На банк, як на державну установу, покладено зобов’язання  по наданню кредитів під ОСББ у питанні утеплення будинків з метою економії  енергоносіїв. У нас встановлена  відповідна програма – кредитний калькулятор, що обраховує, наприклад, якщо мова йдеться про пластикові вікна їх кількість, розміри, матеріал, виконання робіт з повною установкою.  У нас є перші будинки ОСББ, котрі вже взяли такий кредит і місячна доплата (тіло кредиту) за квартплату складає для мешканців цього будинку, аж 2 грн. додатково. У рік – це буде 24 грн., а за 5 років – 120 грн. Головна умова, коли банк надає такий кредит: 70% мешканців будинку повинні дати письмову згоду  та не менше 70%  повинен бути рівень оплати за квартплату.

 І.Мельник         

Просмотров: 1333 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]