Поздравляем Вас Гость
Среда
24.04.2024
00:41
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2017 » Январь » 22 » А.Тримбач: «Ліфти належать громаді. Їх треба берегти»
14:23
А.Тримбач: «Ліфти належать громаді. Їх треба берегти»

 Значимість ліфтів у житті людей, які ними постійно користуються, дуже велика. Це  комфорт, це  один із масових  видів транспорту пересування. От тільки наш народ ще навчився бережного ставлення до цього виду транспорту. Здебільшого це стосується молоді, котра обписує, шкрябає та руйнує  стінки  кабінок. Та це півбіди в порівнянні з тим, що роблять злодії, які масово розкрадають машинне обладнання ліфтів, що приводить до їх зупинок та може призвести до  тяжких трагічних наслідків.

Яка ж ведеться боротьба з розкрадачами ліфтового обладнання, як буде жити в новому році  ПП «Олександріяліфт» та про перспективи його ми і вели розмову з його директором   Анатолієм Тримбачем, який з 1983 року очолює дане підприємство.

- Ліфтове управління в м.Олександрія почало свою роботу з початку  70-х років минулого століття, як тільки з`явилися перші дев`ятиповерхівки. На даний час підприємство обслуговує понад 400 ліфтів (ОСББ, лікарні). Також наше підприємство надає технічну допомогу м. Світловодськ, Знам`янка, смт.Петрове, Олександрівка, Онуфріївка та м.Жовті Води – на обслуговуванні лікарняні ліфти.  Якщо говорити про статистику, то в 1995-1996 роках понад 170 ліфтів  простоювало по причині технічної несправності, що здебільшого була викликана розкраданням комплектуючого обладнання ліфтів (двигунів, котушок, тросів) – все, що пов`язано з металом. Важко було. До 14 місяців сягала заборгованість по зарплатні. Зараз не можу  уявити як ми змогли тоді вижити. Збирали з населення кошти, виплачували зарплатню шнурками, панчохами…  З приходом до управління  містом С.К.Цапюком, почалося відновлення та приведення до технічного стану роботи ПП  «Олександріяліфт», наступив час стабілізації. За якихось кілька років простоюючі ліфти, після відповідних ремонтних робіт, були запущені в роботу. Сьогодні 90%  ліфтів справно працюють.  Як тут не згадати ліфти по вул. 6- го Грудня, 148, пр. Соборний (Леніна), 99, 162, Садова, 41, 20 років Жовтня, 20  у  яких практично були голі шахти – все комплектуюче обладнання було пограбовано викрадачами кольорових металів. До 12 років вони простоювали. Відновили і сьогодні вони надійно слугують людям.

Викрадачі котушок – це найбільша головна біль з якою ми, на превеликий жаль, щоденно стикаємося в своїй роботі. У грудні  2016 р.відновили роботу 10 ліфтів з яких було  викрадено котушки тормозу (трансформатери) в наступних будинках: вул. Садова,33, п.4.; 35, п.3; 41, п.2.; пр.Соборний, 111,  6-го Грудня, 143, п.3.  і т.д. По вул. Садовій, 53, п.3, пр. Соборний, 100, п.5 – з одвірками (лутками) винесли вхідні двері з машинного відділення.

-Добре розуміючи, що такі явища  крадіжок непосильним тягарем лягають на плечі ліфтовиків, як вберегти їх від розкрадання злочинцями?
 -У силу  своїх фінансових можливостей встановлюємо решітки на машинне відділення, замінюємо двері на металеві, але це не вихід.  Ми фінансово не в змозі  поставити на всі 400 ліфтів надійні запори. Відкривають і їх.  У квартирах встановлені сучасні двері з такими замками, але і їх відкривають та грабують майно господарів. Нині ми пішли іншим шляхом: встановлюємо сучасну сигналізацію - кнопки виклику, що задіяні з диспетчерсько-аварійною службою підприємства та в квартирах старших будинків, які в разі побаченого або почутого шуму в машинному відділенні повинні терміново телефонувати нам та до поліції. Частково задіюємо відеоспостереження, що має добрий позитив. Крадуть 1-2 злочинці. Це видно по їх почерку. Кількох раніше вже було затримано - вони понесли  покарання – позбавлення волі на кілька років. Подібна ситуація і в інших містах. Я постійно на зв`язку з керівниками управлінь м.Кременчука, Черкас,  Світловодська, Горішніх Плавнів.  Так, нещодавно в Кременчуці злодій поплатився  5-ма роками позбавлення волі за розкрадання  обладнання ліфтів.  Це проблема не лише Олександрії, а всієї України. Тут повинна бути свідомість громадян, уважне та дбайливе ставлення до ліфтів, адже вони належать не мені і не міській владі, вони належать тим, хто ними користується – громаді міста. Зупинити розкрадання ліфтів можливо завдяки небайдужості людей, які і бачать, і чують грюкіт з машинного відділення ліфта. Телефонуйте по тел.: 3-52-47,  і цим самим ми забезпечимо користування ліфтами і вбережемо від трагічних наслідків, що збереже наше життя.        
-Анатолію Степановичу, новий 2017 рік приніс  підвищення мінімуму  з зарплатні до 3200 грн. Як будете платити зарплатню по новій тарифній сітці?   
-Сьогодні в  Україні немає жодного державного підприємства з ліфтового транспорту – всі вони приватні. Як не прикро, але довелося скоротити число працюючих електромеханіків та ліфтерів з 65 чоловік до 55 з січня поточного року. Скоритили пенсіонерів, які з розумінням  віднеслися до подібної ситуації, розуміючи, що підприємство не в змозі потягти нове фінансове навантаження. Так, пішли спеціалісти з досвідом, але вони свідомо поступилися  місцем молодшим, в кого діти. Дякували, що протягом 5-15 років вони мали змогу додаткового заробітку до пенсії. Тариф сплати за користування ліфтами був затверджений з зарплатні в 1300 грн., тоді коли по області  середня  заробітна платня  становила  по минулому році 3800 грн. (по місту – 3200 грн.), а у нас вона була  на рівні 2392 грн. Ми не жируємо, люди не рахуються з часом, уболівають за свою роботу та добросовісно виконують свої обов`язки –ліфти повинні справно працювати протягом  24 годин на добу.  Статистика свідчить, що ми щоденно в 10 разів більше перевозимо ліфтами пасажирів, ніж увесь автотранспорт міста.
-Затверджено нові розцінки за користування ліфтами, як вони позначаться на платоспроможності власників багатоповерхівок?
-Тільки-но, при вас, я вів телефонну розмову з користувачами ліфту в одному з будинків, де заборгованість за надані послуги  сягає понад 10000 тис. грн. Три роки  люди безкоштовно користувалися ліфтами. Сьогодні  викрадено  котушку. А її треба купити в УТОСі по ціні  950 грн. Встановимо вже безкоштовно, але з розмови стало відомо, що і 950 грн. мешканці даного під`їзду не готові зібрати. І такі приклади непоодинокі. У людей таке відношення, що це занадто велика вартість оплати за користування ліфтом. Давайте наведу яскравий приклад: провели вам шнурочок  кабельного телебачення в квартиру і кожного місяця слід  платити 55 грн. І платимо, а за ліфт коли для  мешканців 1 кімнатної квартири це вартувало 14, 82 грн. –ні. З нового року ми вимушені дещо підняти вартість надання наших послуг:  1 кімнатна квартира здорожчає на 4, 94 грн., 2 кімнатна – було 19, 11 грн., а стане – 25, 48 грн.,  3 кімнатна – було 25, 35 грн. – буде 32 грн.  Я всіх поважаю. За кожну людину болить серце, але це вимога  часу, бо на черзі капітальний ремонт 9 ліфтів та й багато інших потребують ремонту. Станом  на 13.01.17 р. 5 ліфтів зупинено через розкрадання котушок. Не хочу хвалитися, але з 2013- го по 2016-й роки ми перерахували до всіх рівнів бюджетів 3 млн. 271 тис. грн. податків та понад 1 млн. грн. до місцевої казни. Ми добросовісні платники податків, бо в цьому вбачаємо необхідність  утримання наших пенсіонерів, бюджетної та соціальної сфери Олександрії.

Завершуючи нашу розмову директор ПП «Олександріяліфт» ще раз наголосив на тому, що ліфти це власність усієї громади міста, що це ноги і здоров`я людей, що їх треба громадою оберігати від злодіїв, які можуть позбавити не лише комфортного життя, а й призвести до тяжких наслідків, що несуть  в собі  загрозу здоров`ю людей.

І.Мельник

                                    

Просмотров: 1212 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]