Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
07:50
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Февраль » 11 » А.Коломійцев: «Розвиток села можливий лише в подальшій співпраці з успішним розвитком бізнесу на селі»
22:53
А.Коломійцев: «Розвиток села можливий лише в подальшій співпраці з успішним розвитком бізнесу на селі»

Сьогодні , 10 лютого, новий керівник Олександрійщини Андрій Коломійцев знайшов час, щоб віддати його журналістам. Люди чекають змін, люди чекають нових підходів у керівництві та в соціальному розвитку села. Хто як не держава повинна піклуватися та направляти територіальні громади на їх постійне удосконалення, шляхом створення сприятливих  умов для розвитку процвітаючого села. 

- Велика довіра, яку мені висловив губернатор С.А.Кузьменко,  доручивши керувати найбільшим територіально на Україні сільгоспрайоном, була несподівана. Не розраховував йти на державну службу, але коли мені запропонував губернатор, не зміг відмовитися – я людина  команди. Пройшов співбесіду в адміністрації Президента ще напередодні нового року, але мені нічого не відповіли. Далі очікування: буде - не - буде призначення.
І вже коли  мені зателефонували друзі  з вітаннями по обіді 4-го лютого,  дізнався, що моя кандидатура пройшла.  На співбесіді було багато запитань на котрі  знав відповіді, але й  були такі, що сьогодні важко дати на них ствердну відповідь. Наприклад, які зміни при вашому керівництві і слід чекати в районі на протязі півроку. Я відповів, що треба, в першу чергу,  вирішити питання переселенців, їх працевлаштування, проживання; допомога  військовослужбовцям;  організувати систему оповіщення на випадок надзвичайної ситуації. Вважаю, що вирішивши ці питання,  - далі будемо рухатися вперед. Без інвестицій, без розвитку економіки – не вирішити  попередньо озвучене завдання №1. Молодий запал, інвестиційність напрямку роботи, рівняння на передові країни ЄС сьогодні  вимагають нові підходи в управлінні, в корегуванні, в пошуках інвесторів. Скажу, що за останні  5 років район змінився якісно економічно і соціально.  Співпраця з соціально-відповідальними бізнесом на селі має свої позитивні результати. Реалізовано  великі інвестиційні проекти МТК «Петриківське молоко», збудовано найпотужніший в області елеватор «Шарівський»,  і це лише за останні  2 роки. Мені соромно буде, якщо щось не вийде, адже район має хороші надбання. Я не підведу область.   
- Як у наш складний фінансовий час можна займатися соцпитаннями, економікою?
 - Ми маємо  відповідні проекти.  А кошти - треба залучати через різні міжнародні фундації. Найбільше сьогодні  - це стосується питання енергозберігаючих технологій на селі. Зокрема, співпраця  з посольством ФРН,  оонівська програма, український  фонд інвестицій – це ті інструменти, котрі відкривають двері до фінансування зовні, але для цього треба залучати громаду, щоб вона приймала дольову участь, бо це спільна відповідальність, розуміння важливості співпраці. Знаю, що в цьому напрямку будемо намагатися зайняти свою нішу, бо це покращення  життя на селі. 
- Губернатор окреслив головні  завдання  на даний момент?
 - Мій прихід до управління районом прийшовся на нелегкі часи. Але я усвідомлюю всю відповідальність за доручену мені  державну справу. Губернатор окреслив, що головними завданням є:  мобілізаційні питання;  підтримка переселенців; робота по оповіщенню та захисту населення на випадок надзвичайної ситуації.  Вчора  з цією метою  відвідав Новопразьку селищну раду. Оглянув всю соціальну сферу: школи, дитсадки, лікарню. Подивився  уважно на умови перебування діток в садочках, школах - чим харчують, чи є відповідний тепловий режим, які вікна, які умови в переселенців (на обліку в районі 215 чол.,  15 - діток, що відвідують школу; допомога одягом; продуктами харчування; топливом).  Днями в Новій Празі  відбудеться відкриття дитсадка, який розрахований на 90 місць. Перша група з 25 діток піде до оновленого  садочка. Відвідали соціальну сферу Шарівки. Є запитання, але й результати  роботи є. Працюють сільгосппідприємства, ФАПи, школи, дитсадки, торгівля, автоперевезення.
- Що треба зробити, щоб бюджет району реально зріс?
- Подальший розвиток промисловості: виростив – переробив і реалізував. Це перспектива на найближчі роки. Ми всі добре розуміє, що продаж  зерна за кордон – це реальні валютні надходження. Переробка – прерогатива завтра, і нові надходженння.
- Який настрій у сільських  громадах? Яке фінансування вони мають на цей рік? Не менше минулого?
- Значних змін, як таких, не побачив у фінансуванні сільських рад. Новизна в тому, що  податок на землю буде залишатися повністю в казні сільських громад. Зміна  - податок з фізичних осіб (головний наповнювач місцевої казни) перейшов до держказни. У цьому контексті  плюс у тому, що сільські громади більше повинні приділяти увагу до землі – може бути більше пропозицій до орендарів.Гадаю, що баланс буде знайдено.
- Питання оповіщення стали сьогодні темою дня.
- Так, справді, конференц-зв'язок з облдержадміністрацією несе в собі наступне  завдання: готовність захисних споруд – укрить(бомбосховищ);  налагодження системи оповіщення (телефоном) через підприємства,  сільські ради; шляхом встановлення гучномовців. На проводове  радіо нічого розраховувати. Це завдання по лінії МНС. І ми його  виконаємо, бо це безпека  життя наших людей. - Мій куратор і керівник - губернатор, який краще знає ситуацію в області. Тому, завдання мені ставить очільник  Кіровоградщини, - підкреслив Андрій Олександрович.  

Стосовно сьогоднішньої ситуації, то голова РДА відмітив, що Росія несправедливо поводиться  з нами, з Кримом. Про це говорять  усі, що ми самі повинні вирішити внутрішній конфлікт, без допомоги Росії.  Ми  народи – брати, і це поняття,  і зміст його, повинно повернути нас до справжньої  дружби народів. Треба швидко йти до миру, завершити братовбивство. Нам прийдеться дружити з Росією. Там наші люди працюють, там наші рідні, друзі живуть. Лише мирним шляхом треба вирішити  даний конфлікт. Всім ясно, що те, що відбувається в зоні АТО – не без участі  високопосадовців з РФ. 

- Чи були думки балотуватися на посаду міського голови?
- Були лише розмови, жодної конкретики.  Я людина  команди. Жодних кроків у цьому напрямку не було.
- Які Ваші стосунки з міським головою С.К.Цапюком?
- У свій  час, коли я був помічником у С.А.Кузьменка, а пізніше в А.І.Кузьменка, я дуже часто спілкувався з С.К.Цапюком.  З нашого боку були звернення до міської влади, були їх звернення до нас.  Усі  питання  ми спільно розглядали з міською владою. Всі наші кроки в місті – будівництво  спортплощадки, ігрових майданчиків  - погоджувалися. У домі є господар, і ми повинні рахуватися, і це правильно. По всіх питаннях ми знаходили і знаходимо консенсус – порозуміння.  Влада  в місті працює. Місто "живе".

- Що очікуєте від  відновлення роботи по видобутку бурого вугілля?

- Місто, звичайно, більше уваги приділяє цьому питанню, бо це розвиток економіки  міста. Ми маємо відношення до землі.  Але зацікавлені в розвитку буровугільної  галузі, бо це робочі місця, це розвиток соціальної сфери на селі. Побачили на прикладі с.Березівки. Це і питання роботи, і  водопостачання, і  автоперевезень, і питання доріг. Отримання енергоресурсу – головне очікування від бурого вугілля. Це саме стосується і «Морозівки» - Бандурівки. Ми зацікавлені, і будемо цьому сприяти.   
- Чи грядуть зміни в апараті райдержадміністрації?
- Я знаю на 90% всіх працівників  адміністрації, знаю їх потенціал, фахові якості. Люди - на своїх місцях. Це команда, яка за останні 5 років довела, що вміє ефективно і плідно працювати.  Буде перший заступник і заступник голови РДА. Повинна прийти  молода кров, креативний заступник. До кінця тижня він буде призначений.
- Хто є Андрій  Коломійцев у житті?
 -  Амбітна, відповідальна людина, будь-яку доручену справу доводить до позитивного результату, любить працювати на конкретику. Фізично здоровий, люблю пограти в футбол; риболовля –  більше шашлик на ній; подорожувати автомобілем. З дружиною Юлією  побували  в багатьох  країнах. Автомобіль  використовую батька – «Опель» 2010-го року, малолітражка - 4 л на 100 км.  Двічі занурювався  з аквалангами. Дуже сподобалось. Була б така  секція в Олександрії – відвідував би. Поставив за мету вивчити більш досконало  англійську мову. Виховуємо  6-річного Марка, який  добре рахує, читає все і  книги, і «есемески»,  і «комп`ютер». Вже цього року йде до школи. Дача - у  батьків на «Прохладній» - нічого особливого,  2 роки тому назад там відпочивав. Квартира – придбав, працюючи в бізнесі. До цього жили з батьками в 3-х кімнатній.  Статки – невеликі, скільки потрібно людині.  Я не багата людина,: віл, будинків і яхт не маю. Дружина працює рядовим інспектором в «УкрАгроКомі».  Режим роботи:  6.00–23.00. Живу  суспільно необхідною працею для всіх.

І.Мельник     

Просмотров: 1253 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]