Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
12:15
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Октябрь » 31 » А.Коломійцев: «Ми йдемо до міської ради виконувати обіцяне виборцям»
16:03
А.Коломійцев: «Ми йдемо до міської ради виконувати обіцяне виборцям»

31 жовтня о 10. 00 в Будинку футболу відбулася прес-конференція  для місцевих ЗМІ з огляду результатів виборів до місцевих органів влади.  У ній взяли участь  голова райдержадміністрації, депутат міської ради нового скликання Андрія Коломійцева та заступника голови КОДА Сергія Коваленка.

Очільник району, який балотувався на посаду міського голови і зайнявши друге місце за посаду міського голови, подякував усіх олександрійців, котрі віддали свої голоси на виборах 25 жовтня за його кандидатуру та політичну силу яку він представляє – блок Петра Порошенка «Солідарність». Люди чекають роз`яснень, а що далі, які  перші кроки будуть зроблені "старими", "новими" депутатами, новим складом виконкому... 

На початку конференції заступник КОДА С.П.Коваленко дав загальну характеристику перебігу  виборчої кампанії до місцевих органів влади:

- Розпочата нова сторінка, коли відбулося перезавантаження місцевих органів влади. До цього часу маємо нового Президента, парламент та губернаторів. Прийшла черга до місцевих рад. Взято курс жити по-новому. І хоча в Олександрії зміни відбулися не на максимум, таки зроблено крок вперед – не буде вороття назад. Обрана демократична більшість до міської ради, що складає 2/3 від депутатського корпусу. Є й негатив, що проявився в малій активності виборців, що прийшли на виборчі дільниці – 37% від голосуючих. По області показник склав 47%.  У випадку, якби прийшла більшість виборців перезавантаження влади було б повним. Є зауваження до реєстру виборців – багато у списках не проживають у місті. 2 роки проминуть неймовірно швидко. За цей буде проведено аналіз реєстру виборців по всій області, щоб у списках були лише реальні мешканці. По області БПП «Солідарність» зайняв перше місце серед усіх політичних сил. Таким  чином, в облраді буде створена  демократична більшість. До облради  прийдуть і інші депутати, що пройшли виборчий бар’єр, що є позитивом. Від Олександрії від «Солідарності»  і «Батьківщини»  в облраді не буде представників, крім опозиційного блоку, які залишаються в меншості, хоч по всіх інших округах області першість за демократичними силами. Проходять 3, 4, 5 місця  від «Солідарності», «Самопомічі», радикальної партії. Так сталося, що в Олександрії буде по 2 депутати  від облради. Побачимо як вони будуть виконувати накази виборців.

А.О.Коломійцев, голова РДА, депутат  міської ради:

- Ретельно проаналізувавши хід виборів район показав, що 45% депутатів до районної ради пройшли від «Солідарності», це більше, ніж  достатньо – найкращий показник по Кіровоградщині. Район більш свідомий під час голосування, люди більш відповідально відносяться до свого обов’язку голосувати. Ми контролювали агітаційну роботу, хід виборів.. Грубих порушень, що могли істотно вплинути на результати голосування, не було виявлено. Були певні намагання провокацій, але вони були дрібними. Стосовно  складу депутатів міської ради, то він кардинально змінився. Більшість можуть сформувати демократичні сили партій, які  увійшли в раду, що вплине на формування коаліції в парламенті, що повинно завершитись позитивом для олександрійців.

- Два роки – короткий відрізок, щоб показати достатньо велику роботу в інтересах виборців?  
-У нашій передвиборчій програмі дуже комплексно все розписано  відносно нашої роботи. До цього процесу будемо підключати інші політичні сили для  конструктивної роботи в місті. Разом будуть зміни на краще.
-Чи піде А.Коломійцев у міську раду?
- Питання складне.Чому? Ми агітували виборців, налаштовували їх голосувати за ту політичну силу, за нового міського голову, з яким і доведеться працювати. Люди зробили вибір на користь С.К.Цапюка, але не підтримали його політичну силу.  Отримавши перше місце, в  «Солідарності» є можливість прийти до влади і сформувати більшість у депутатському корпусі, з огляду яку займу посаду. Сьогодні йдуть перемовини з іншими депутатами щодо відпрацювання стратегії і тактики наших дій  в місті. Однозначно – ми будемо працювати в виконкомі. Для цього ще є час визначитись – тиждень, два не більше.

С.П.Коваленко з цього приводу додав наступне:

- Поки не буде документа з потенційними учасниками більшості говорити зарано. Прораховувати розвиток подій часу обмаль. З прізвищами нових посадовців від більшості, ми ознайомимо ЗМІ і міського голову пізніше. Керуючись  нормативними документами більшість  має право призначати керівників закладів, установ та комунальних підприємств. С.К.Цапюк має неймовірно великий політичний досвід, добре розуміє ті норми, які діють, що 2/3 від більшості, які навряд чи об`єднаються з опозиційним блоком, любе рішення міської ради не підписане міським головою буде  вирішено 2/3 голосами депутатського корпусу. Тому ці 2 роки треба нам працювати якісно.

- Андрію Олександровичу, ви йде на роботу в міську раду?

-Цілком логічно, лідер політичної сили, перше місце у списку, сила  яка набрала більшість я маю зайняти посаду першого заступника  міського голови. С.К.Цапюк прорахував такий варіант, він досвідчений політик – це для нього буде хорошим компромісом. Ми ставимо за мету не працевлаштуватись у міській раді, а змінити Олександрію на краще, що люди краще жили. Про це і йде сьогодні мова з політичними силами, якщо у нас з ними єдина мета, тоді буде конструктив.  З депутатами  від «Солідарності»  ми це питання обговорили.  Також ми отримали настанови від депутатів попереднього скликання.  Ми йдемо потужною командою з нашими союзниками. Це головний акцент. Наша подальша робота – очікування наших виборців треба виконати. Олександрійців цікавлять реальні справи, коли зробимо і про це скажемо – відзвітуємось. Не  плани, а конкретні справи чекають наші городяни. Ми комплексно прийдемо до ключових  посад, прийдуть професіонали своєї справи, щоб показати результат.

- Опозиційний блок також представлений  своїми делегатами як в райраді, так і  міській раді. Ваша співпраця з ними який носитиме характер?  

-Я не  відмежовуюсь від будь-яких депутатів. За них віддали голоси виборці – це їх  вибір. Ми будемо прислухатись до їх конструктивних думок. Звісно, стратегічно вони не зможуть впливати на рішення районної ради. Я добре знаю  всіх депутатів від опозиційного блоку. Якщо всі депутати будуть голосувати «за» - це буде добре для виборців. Зрештою, подібна ситуація і в міській раді. Треба прислухатись до кожного депутата, але не  буде вже такого, коли більшість не прислухалася до думок меншості. З цього приводу в міській раді буде сформовано регламент, порядок проведення дня депутата, а  через  2 тижні буде проходити сесія. Кожен депутат має право на пропозицію і голос. Для  цього треба визначитись: хто візьме на себе сувору відповідальність.

- Чи залишаються домовленості по О.Богоявленській стосовно посади секретаря міської ради?        

- Ми підписали угоду, а як бути по-іншому? У нас не буде обманів, недомовок. Чесно виконати взяті на себе зобов`язання з даного питання. У мене немає комерційної зацікавленості.  20% проголосували за нашу команду, нашу силу. Нам треба оправдати довіру виборців.

- Що найважливішим бачить А.О.Коломійцев, що треба робити завтра?  

- Ми прагматично підходимо до нашої роботи.  Після обрання на першій сесії нового складу виконкому, на другій – одним із перших і головних є - прийняття соціально-економічного розвитку м.Олександрія на 2016-й рік та прийняття міського бюджету, що стануть частиною виконання наших обіцянок перед олександрійцями. Люди чекають реальних справ. І ми готові до їх виконання вже завтра.

Йде нова генерація депутатів, нової влади. То ж нехай сподівання виборців на краще життя втілиться новою командою в життя, адже всі ми олександрійці. Ми чекаємо толерантності, справедливості, чуйного ставлення до кожного голосу депутата та виборця. І нехай  у сесійній залі будуть завжди панувати мир і злагода, порозуміння, добро і ефективність прийнятих рішень. Нехай ми не будемо ділити на "своїх" і "чужих", нехай депутатський корпус стане місцем справжнього працелюбства на благо кожного мешканця Олександрії.                       

І.Мельник

Просмотров: 1671 | Добавил: wernega | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]