Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
11:43
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Февраль » 13 » А.Карло: «Моє завдання – привити патріотизм по захисту територіальної цілісності України»
10:13
А.Карло: «Моє завдання – привити патріотизм по захисту територіальної цілісності України»

Події в країні викликають тривогу і особливе хвилювання батьків за своїх синів, що сьогодні йдуть на захист унітарної  України.  Сильна та боєздатна армія була є і буде стримуючим механізмом, що  є надійним захисним щитом від зазіхань зовнішніх ворогів. Сьогодні Україна переживає нелегкі  часи – проходить випробування на міцність, національну гідність , суверенність  та цілісність держави.

 У великій мірі велика роль лежить на військкоматах, які є головним органом, який формує особовий склад , котрий після відповідної військової підготовки в Збройних Силах України стає на захист  держави.

 Відповідним наказом командувача ЗСУ  в Олександрію призначено нового  військового комісара. Ним став 38-річний кадровий підполковник  Андрій Карло:

- Напередодні нового року за відповідним наказом мене було призначено воєнкомом Олександрійського об’єднаного військового комісаріату. До цього я проходив службу в АТО. Був замісником командира 34-го мотопіхотного батальйону, що дислокувався в Донецькій області на протязі  майже 6-ти місяців. Служба проходила по відповідних точках  - блокпостах.  У батальйоні проходили  службу  не лише  вихідці з Кіровоградщини, а й з Львівської, Закарпатської, Київської областей -  це були здебільшого  добровольці. Тому, дякувати треба всім волонтерам, як нашим,так і тим, хто привозив нам необхідне, з вище названих областей.  Розподіл допомоги в той же день відбувався рівнозначно  по блокпостах. Було й так, що одна посилка, але ділилася між усіма. Велика дяка волонтерам.  Дух і гарт на високому рівні,  військовослужбовці добре усвідомлюють, що захищають свою землю, свою родину. 
- Андрію Петровичу, службу починали в Кіровограді?
- Так, після закінчення Одеського інституту сухопутних військ в 1998 році, почав службу в 50-му центрі спецпідготовки , що дислокується в Кіровограді.  Ми готували бійців для всіх  військових формувань ЗСУ. Починав службу з лейтенанта. З АТО  повернувся  підполковником.  Батьки  військові. Все життя по гарнізонам. Останнє  місце служби – Кіровоград.  Народився в Краснодарському краю. Маю дружину, сина. Проживаємо разом з батьками. Тато – підполковник у відставці.
Чим сьогодні найбільше переймається новий комісар?
Приймаю посаду, працюю над  вирішенням різноманітних питань, що стосуються  питання мобілізації:  оповіщення, організація медичного огляду та своєчасне формування особового складу та відправлення його до навчальних центрів  військової підготовки. Виконую  накази, що отримую від вищого командування.
- Як ідуть справи по мобілізації?  200 чоловік направити на військову службу – питання  великої складності?       
Ухиляння  велике. То вдома не проживає, то виїхав до іншого міста чи села, то змінив сімейні стосунки, то виїхав на заробітки… Шукають різні причини, щоб ухилитися від обов’язку – захищати Україну. Добровольці є, але їх замало, та завдання головнокомандуючого ЗСУ буде виконано, бо це наша безпека, це суверенітет України. Хто, як не ми повинні відстояти свою Батьківщину.
- Які  військової професії найбільш затребувані в ЗСУ на даний час?
 - Сьогодні призиваємо на службу колишніх військових з  кваліфікацією танкіста, аэромобіліста, розвідника, зв`язківця, артилериста, піхотинця, кулеметника. Практично, всі військові спеціальності сьогодні потрібні в ЗСУ. Після відправки в Кіровоград мобілізовані розподіляються по учбовим центрам Київської, Житомирської  та Чернігівської областях відповідно по спеціальностям набутим раніше.    
Моє найголовніше завдання, як військового комісара, кадрового офіцера - привити в мобілізованих не боязнь служити в ЗСУ, патріотизм по захисту територіальної цілісності України, по захисту рідної домівки. У цьому напрямку і буде працювати весь наявний штат Олександрійського  об’єднаного військкомату.    

Газета "Вільне слово"

Просмотров: 1192 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]